Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Η ΝΔ «μπλοκάρει» άρθρα του νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά...Το ίδιο αναμένεται να κάνουν Ανεξάρτητoι Έλληνες και Χρυσή Αυγή

Σφοδρή κριτική δέχονται τα άρθρα 62 και 83 του νομοσχεδίου περι ναρκωτικών που υποχρεώνουν τον Αρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας να «αναψηλαφούν» αποφάσεις τους για τις οποίες εκφράζουν ενστάσεις τα ευρωδικαστήρια.

Ηδη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι θα τα καταψηφίσει, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνουν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής. Να σημειωθεί ότι με τις συγκεκριμένες διατάξεις δίνεται η ευκαιρία σε όσους χρησιμοποιούν τα ευρωδικαστήρια -όπως η αυτοαποκαλούμενη ως «Τουρκική Ένωση Θράκης» κ.α-  να επαναφέρουν τις αλυτρωτικές τους απαιτήσεις για τις οποίες ήδη έχουν αποφανθεί τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας μας.


Πιο αναλυτικά, ο εισηγητής της ΝΔ Αναστάσιος Νεράτζης επισήμανε ότι η ΝΔ έχει σοβαρές ενστάσεις και θα καταψηφίσει τα άρθρα «με τα οποία καθιερώνεται δικαίωμα ασκήσεως αναψηλαφήσεως σε κάποιον που πήγε στο ευρωδικαστήριο και αυτό αποφάσισε ότι η απόφαση του Αρειου Πάγου δεν τήρησε τους όρους περι δίκαιης δίκης». Τα συγκεκριμένα άρθρα, συγκέντρωσαν τα πυρά και των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» με την κυρία Χρυσούλα Γιαταγάνα να τονίζει ότι «μετατρέπουν τα εθνικά μας Δικαστήρια σε επαρχιακά της ευρωπαϊκής ένωσης».

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου