Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Διστακτικότητα στη Wall Street μετά τα υψηλά πέντε ετών

Dow13.971,24-21,73 -0,16%  



  Nasdaq3.192,00-1,87 -0,06%  

Η Wall Street χθες
Μικρές απώλειες σημείωσαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα σε κλίμα επιφυλακτικότητας μετά τα πρόσφατα υψηλά πέντε ετών και ενώ στη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες δεν σημειώθηκε πρόοδος στις συζητήσεις για την Κύπρο.

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem μετά τη συνάντηση των υπουργών δήλωσε ότι οι συζητήσεις για το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου συνεχίζονται και δεν θα πρέπει να αναμένεται κάποια απόφαση πριν από τον Μάρτιο.

"Ενημερωθήκαμε για την πρόοδο που έχει σημειώσει η τρόικα στην κατεύθυνση της οριστικοποίησης του προγράμματος μετά τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές και σε αυτό το πλαίσιο οι συζητήσεις εστίασαν στις ανησυχίες που απομένουν σχετικά με το θέμα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος", σημείωσε.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται στις ΗΠΑ η διελκυστίνδα ανάμεσα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς για τον προϋπολογισμό.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 21,70 μονάδες (-0,16%) κλείνοντας στις 13.971,20 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 1,80 μονάδων (-0,06%) και έκλεισε στις 3.192,00 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 0,90 μονάδων (-0,06%) κλείνοντας στις 1.517,00 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 13 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 16 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Microsoft κλείνοντας στα 27,86 δολ. με άνοδο 0,31 δολ. ή σε ποσοστό 1,13%. Ακολούθησαν η Pfizer Inc με κέρδη 0,97% και κλείσιμο στα 27,14 δολ. και η Bank of America Corp, η οποία έκλεισε στα 11,86 δολ. με άνοδο 0,85%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η UnitedHealth Group (-1,07%), η Home Depot (-0,94%) και η Boeing (-0,90%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση υποχωρώντας κατά 0,06 ή σε ποσοστό 3,90% και έκλεισε στα 1,48 δολ.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε εξάλλου σήμερα η Google Inc. μετά την ανακοίνωση της εταιρείας το βράδυ της Παρασκευής ότι ο πρόεδρος της Eric Schmidt σχεδιάζει να πουλήσει σχεδόν το μισό μερίδιο που διατηρεί στην εταιρεία.

Ειδικότερα, ο ιντερνετικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι ο Schmidt σχεδιάζει να πουλήσει 3,2 εκατ. μετοχές από συνολικά 7,6 εκατ. μετοχές.

Στο ταμπλό ο τίτλος της εταιρείας υποχώρησε 0,4%.

Συνεχίζονται στο μεταξύ οι δύσκολες διαπραγματεύσεις στην Ουάσινγκτον για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.

Την Κυριακή Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι συγκρούστηκαν για το αν θα περιλαμβάνονται αυξήσεις φόρων στην πρόταση που θα πρέπει να παρουσιάσει το Κογκρέσο για να αποφευχθούν οι αυτόματες περικοπές δαπανών ύψους 85 δισ. δολ. από την 1η Μαρτίου.

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας είναι κοντά στο να παρουσιάσουν ένα σχέδιο συνολικού ύψους 120 δισ. δολ. ώστε να αποφευχθούν οι αυτόματες περικοπές από τον Μάρτιο. Το σχέδιο θα καλύπτεται κατά το ένα μισό από αυξήσεις εσόδων και κατά το άλλο μισό από περικοπές δαπανών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα παρουσιάσει αύριο στην ομιλία του για την "Κατάσταση του Έθνους" τις προτεραιότητες της κυβέρνησης τους δίνοντας έμφαση στην αποφυγή νέων περικοπών που θα έθεταν σε κίνδυνο την ανάκαμψη της οικονομίας αλλά και στην ανάγκη να υιοθετούν αυστηρότερα μέτρα για τον έλεγχο των όπλων στις ΗΠΑ.
 
ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου