Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Αυστραλία: Πρωτοφανείς αποφάσεις κατά των μεταναστών


Καμία άδεια παραμονής ή άσυλο δεν θα χορηγείται πλέον σε οποιονδήποτε έρχεται παράνομα στη χώρα με βάρκα δήλωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Kevin Rudd, ενώ διευκρίνισε πως όσοι φθάνουν με αυτόν τον τρόπο, θα προωθούνται στην Παπούα - Νέα Γουινέα.
Σύμφωνα με τα πρακτορεία, η απόφαση αυτή του Kevin Rudd ελήφθη, στο πλαίσιο της «αναμόρφωσης της πολιτικής ασύλου», εν όψει και τον επικείμενων εκλογών στη χώρα.

Tο μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα και ποικιλοτρόπως τους πολίτες της Αυστραλίας καθώς η χώρα έχει δει τον τελευταίο καιρό μια τεράστια αύξηση όσων καταφθάνουν στην απομακρυσμένη ήπειρο ακτοπλοϊκώς, ζητώντας άσυλο και άδεια παραμονής, με τον πρωθυπουργό να εξηγεί πως «γνωρίζει πως μια τέτοια απόφαση είναι σκληρή, ωστόσο αποβλέπει στην εξασφάλιση της ασφάλειας των συνόρων».
Ο Rudd φυσικά δεν παρέλειψε, να επικαλεστεί και κάποιους ανθρωπιστικούς λόγους ανάμεσα σε αυτούς που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, αναφερόμενος και στην επικινδυνότητα ενός ταξιδιού προς την χώρα με καΐκια και βάρκες, καθώς πολλοί από αυτούς πνίγονται στην ανοικτή θάλασσα ενώ ταυτόχρονα ενθαρρύνεται και η εγκληματική δραστηριότητα των λαθροδιακινητών.
Η συγκεκριμένη απόφαση, ακολουθείται και από μια διακρατική συμφωνία μεταξύ Αυστραλίας και Παπούα-Νέας Γουινέας, η οποία περιλαμβάνει δέσμευση της πρώτης να διευρύνει το ήδη υπάρχον κέντρο υποδοχής στην Παπούα ώστε να μπορεί να υποδεχτεί έως και 3.000 ακόμη μετανάστες, χωρίς ωστόσο να δεσμεύεται και για κάποιο ανώτατο όριο στον αριθμό των ατόμων που έχει δικαίωμα να προωθήσει.

ΠΗΓΗ apocalypsejohn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου