Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Σκληρές δηλώσεις του ΥΕΘΑ προς Τουρκία για Κύπρο και Βερολίνο για αποζημιώσεις

Ένας "άλλος" Δημήτρης Αβραμόπουλος σε σχέση με την προ έτους θητεία του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά και πρόσφατα στο υπουργείο Εξωτερικών εμφανίστηκε σήμερα μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Άμυνας της Κύπρου Φ.Φωτίου: Με σκληρές θέσεις όχι μόνο κατά της Τουρκίας, αλλά και κατά της Γερμανίας για το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων κια των δηλώσεων Μέρκελ και Σόιμπλε.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου  για τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου Α,Μέρκελ και του Γερμανού υπουργού Β.Σόιμπλε ότι "Έχει κλείσει το θέμα των γερανικών αποζημιώσεων και δεν χρωστά τίποτα η Γερμανία στην Ελλάδα", ο Α.Αβραμόπουλος τόνισε:
"Το κράτος έχει συνέχεια σε ότι αφορά τις γερμανικές ευθύνες από τις καταστροφές που υπέστη η Ελλάδα κατά τον Β'Π.Π.. Και την απόφαση θα την βγάλει η διεθνής δικαιοσύνη που είναι πάνω από κράτη και εκεί θα κριθεί τελεσίδικα η υπόθεση, οπότε ότι και να λένε κάποιοι σήμερα δεν έχει σημασία αφού θα έλθει η ώρα που θα κριθεί τελεσίδικα η υπόθεση. Και από τη νέα μου θέση ως υπουργού Εθνικής Άμυνας θα παρακολουθώ πολύ στενά το θέμα των αοζημιώσεων που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα".
Εν συνεχεία μπροστά στον υπουργό Άμυνας της Κύπρου αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις κατά της Κύπρου, τόνισε: "Δεν φοβόμαστε, ούτε από τις ενργειες, ούτε από την ρητορεία της Τουρκίας. Η Ελλάδα παραμένει εγγυήτρια δύναμη με ότι αυτό συνεπάγεται. Θα στηρίξουμε την Κύπρο στην πλήρη εκμετάλλευση των δικαιωμάτων που απορρέουν από την εδαφική κυριαρχία της. Κανένας εκβιασμός δεν θα σταματήσει την Κύπρο".
Για όσους παρακολουθούν την πολιτική πορεία και τις κατά καιρούς δηλώσεις του Δ.Αβραμόπουλου σίγουρα ξενίζει η "πατριωτική στροφή" στον λόγο του, αφού ανέκαθεν προτιμούσε τις διπλωματικές, ανώδυνες δηλώσεις επί παντός επιστητού.
Στην περίπτωση των γερμανικών αποζημιώσεων είναι σαφές ότι επιλέγει να αποτελέσει έναν "αντιγερμανικό" πόλο και μέσα στη ΝΔ, αλλά και στην κυβέρνηση γενικότερα, έναντι του "βερολινέζου" Ε.Βενιζέλου και του Α.Σαμαρά που, χωρίς να το καταλάβει, πιθανόν, έχει προσδεθεί στο άρμα της Α.Μέρκελ.
Σε ότι αφορά την Τουρκία, σίγουρα έχει ανεβάσει "στροφές". Και οι συνεργάτες του λένε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν και άλλες κινήσεις που θα επιβεβαιώνουν αυτή την στροφή του νο 2 της ΝΔ...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου