Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018

Nέα πρόκληση από Γιλντιρίμ: Παρέδωσαν το μέλλον της ΕΕ στα καπρίτσια των Ελληνοκύπριων

Δεν έχουν περάσει ούτε 24 ώρες από τη Σύνοδο της Βάρνας και οι Τούρκοι αποδεικνύουν πως δεν είναι διατεθειμένοι να… αλλάξουν.
Μετά τις προτροπές των Ευρωπαίων προς τον Ταγίπ Ερντογάν να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες σε Κύπρο και Αιγαίο και να απελευθερώσει από τις τουρκικές φυλακές Ευρωπαίους πολίτες, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιαναλί Γιλντιρίμ προχώρησε σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις βάζοντας στο στόχαστρο την Κύπρο αλλά και την Ε.Ε.

«Με αυτούς που παρέδωσαν το μέλλον μιας ολόκληρης Ευρώπης στα καπρίτσια των Ε/Κ, οι οποίοι αρνήθηκαν την πρόταση λύσης του ΓΓ των ΟΗΕ με δημοψήφισμα, αυτή η ένωση σήμερα δεν μπορεί να πάει και πολύ μακριά», είπε ο Γιλντιρίμ μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «αν αυτή η δουλειά θα γίνει, πρέπει να είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών, αν δεν γίνει, την απόφαση είναι σε θέση να την πάρει η Ευρώπη πριν από εμάς».
Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γιλντιρίμ είπε ακόμη πως άφησαν την Τουρκία να περιμένει για την ένταξή της λόγω προβλημάτων και πολιτικών εμποδίων που πηγάζουν από την ΕΕ.
«Με την Ελλάδα ξεκινήσαμε την περιπέτειά μας μαζί και μετά από λίγο χρονικό διάστημα συνειδητά έγινε διαχωρισμός, κι εδώ υπήρξε η πρώτη απώλεια αξιοπιστίας. Μετά είδαμε να κρατάνε στην αναμονή τη χώρα μας για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο» ανέφερε.
Πρόσθεσε, δε, ότι για την πλήρη ένταξη έχουν ανοίξει ήδη τα 16 από τα 35 κεφάλαια, από αυτά έκλεισε μόνο το ένα και τα άλλα είναι ακόμη ανοιχτά. Όπως είπε, 14 κεφάλαια είναι μπλοκαρισμένα.
Για τη σύνοδο της Βάρνας, ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι η Τουρκία, όπως πάντα, συμπεριφέρθηκε ανοιχτά και ειλικρινώς αλλά παρόλα αυτά δεν είδαν κανένα σημάδι για προσέγγιση σε δίκαιο επίπεδο της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία.
Ο Γιλντιρίμ είπε ακόμη ότι η Τουρκία έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της και διατηρεί την προοπτική για πλήρη ένταξή της στην ΕΕ. «Αυτή που πρέπει να ερωτηθεί είναι η ΕΕ» ανέφερε, προσθέτοντας πως πρέπει να ερωτηθεί εάν θέλει να προχωρήσει με ένα όραμα ή να κλειστεί στον εαυτό της.


ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου