Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Τετ - α - τετ Αναστασιάδη - Τρόικας

Λευκωσία: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δέχθηκε το μεσημέρι το κλιμάκιο της Τρόικας που βρίσκεται στην Κύπρο για διαβουλεύσεις, με στόχο να κλείσει το Μνημόνιο εντός του μηνός. Εκ μέρους της Τρόικας στη συνάντηση συμμετείχαν οι: Μάαρτεν Φέρβεϊ εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντέλιας Βελκουλέσκου εκ μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Ισαμπέλ φον Κέπεν Μέρτες, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης και ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Προηγήθηκε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο εξέτασε την πορεία των διαβουλεύσεων με την Τρόικα.

Με στόχο την οριστικοποίηση του Μνημονίου, το κλιμάκιο των υψηλόβαθμων ξένων τεχνοκρατών, είχε την Τετάρτη μαραθώνιες διαβουλεύσεις στο Υπουργείο Οικονομικών.

Μέλη του κλιμακίου είχαν επίσης συναντήσεις στην Κεντρική Τράπεζα.

Ενόψει της σημερινής συνάντησης με την Τρόικα, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είχε την Τετάρτη διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και τις ηγεσίες εργοδοτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης απηύθυνε έκκληση στους κοινωνικούς εταίρους να συνεργαστούν με την κυβέρνηση για διαφύλαξη της εργατικής ειρήνης.

Σύσκεψη Αναστασιάδη και με οικονομικές προσωπικότητες

Νωρίτερα την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέτασε την τρέχουσα κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, αλλά και τις συζητήσεις με την Τρόικα για τη συνομολόγηση της δανειακής σύμβασης με οικονομικές προσωπικότητες.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Χρίστος Πατσαλίδης, υψηλόβαθμοι τεχνοκράτες του ΥΠΟΙΚ, οι πρώην ΥΠΟΙΚ Τάκης Κληρίδης, Χρίστος Μαυρέλλης καθώς και ο πρώην υπουργός Υγείας Φρίξος Σαββίδης, υπό την ιδιότητά του ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξένων Επενδυτών στην Κύπρο.


ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου