Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΧΑ: Αντίδραση από τα νέα χαμηλά για τις μετοχές των τραπεζών

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Τις αντοχές του σε επίπεδα λίγο πάνω από τα πρόσφατα χαμηλά 19 ετών "μετράει" την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., με απώλειες που νωρίτερα έφτασαν το 1,1%. 

Σε νέα χαμηλά υποχωρούσαν τόσο ο δείκτης των τραπεζών όσο και ο FTSE20, με απώλειες που νωρίτερα έφταναν το 3,00% και 1,38% αντίστοιχα.

«Με δεδομένο ότι οι επενδυτές δείχνουν ευαισθησία απέναντι σε ειδήσεις που αφορούν την εξέλιξη της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, πιστεύουμε ότι η αγορά πιθανότατα θα παραμείνει υπό πίεση σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα» σχολιάζει στο πρωινό της report η Eurobank Securities.

Από την πλευρά της η Piraeus Securities αναμένει σταθεροποιητική κίνηση σήμερα, μετά από δύο ημέρες σοβαρών απωλειών, «αν και περαιτέρω υποχώρηση δεν μπορεί να αποκλειστεί», όπως αναφέρει.


«Χωρίς να αποκλείεται η επικράτηση πιο συντηρητικών τάσεων στο σύνολο της ημέρας θα αναμέναμε μια νευρική συνεδρίαση καθώς η επέκταση της χθεσινής πτώσης ενδέχεται να συνεχίσει και σήμερα υπό την πίεση της διεθνούς τάσης, αλλά και την συστημική προσφορά που είθισται να ακολουθεί έντονα πτωτικά σερί απωλειών σε δεικτοβαρείς τίτλους» σημειώνει η Beta Securities.

«Η στάση αναμονής ενόψει των προτάσεων του IIF για το νέο PSI και η έλλειψη κάποιων εγχώριων ή διεθνών θετικών καταλυτών εκτιμούμε ότι δεν ευνοεί -ακόμα και σε επίπεδο αντίδρασης- κάποιες μεγαλύτερες ανοδικές κινήσεις σε χρόνο ή σε απόδοση. Με μεγάλη πλέον πιθανότητα ο Γενικός Δείκτης ενδέχεται να δοκιμάσει άμεσα την ζώνη των προηγούμενων χαμηλών (701 μονάδες) η οποία ουσιαστικά αποτελεί και το τελευταίο πρόσφατο τεχνικό επίπεδο στήριξης» προσθέτει η χρηματιστηριακή, κάνοντας λόγο για τοποί που «παραμένει ασαφές εντός και εκτός Ελλάδας».

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 722,71 μονάδες με κέρδη 0,67%, έχοντας βρεθεί νωρίτερα έως το -1,07% και τις 710,24 μονάδες.

Για το δείκτη των τραπεζών, όπου οριακά αρνητικό πρόσημο εμφανίζει μόνο ο τίτλος της Εurobank,  τα κέρδη διαμορφώνονται σε 3,11% στις 288,73 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 19,6 εκατ. τεμαχίων αξίας 21,4  εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 73 μετοχές διαπραγματεύονται με θετικό πρόσημο, 55 υποχωρούν και 28 παραμένουν αμετάβλητες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου