Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

#ForceForDaniel Χιλιάδες ζητούν να ικανοποιηθεί η τελευταία επιθυμία ετοιμοθάνατου φαν του Star Wars

Την 1η Σεπτεμβρίου, ο Ντάνιελ Φλίτγουντ, ένας 32χρονος άνδρας από το Τέξας των ΗΠΑ, έμαθε από τους γιατρούς που τον παρακολουθούσαν ότι του απομένουν μόνο δύο μήνες ζωής
Μία τεράστια εκστρατεία λαμβάνει χώρα τις τελευταίες μέρες στα social media, με χιλιάδες ανθρώπους να ζητούν μέσω αναρτήσεών τους να ικανοποιηθεί η τελευταία επιθυμία ενός σκληροπυρηνικού φαν των Star Wars να δει τη νέα ταινία της δημοφιλούς σειράς προτού φύγει από τη ζωή.


Την 1η Σεπτεμβρίου, ο Ντάνιελ Φλίτγουντ, ένας 32χρονος άνδρας από το Τέξας των ΗΠΑ που είχε διαγνωστεί πριν δύο χρόνια με σάρκωμα ατρακτοειδών κυττάρων, μία σπάνια μορφή καρκίνου των συνδετικών ιστών, έμαθε από τους γιατρούς που τον παρακολουθούσαν του απομένουν μόνο δύο μήνες ζωής. Η ασθένεια έχει εξαπλωθεί με ραγδαίους ρυθμούς στους πνεύμονές του, αφού ούτε οι χειρουργικές επεμβάσεις ούτε η χημειοθεραπεία έφεραν αποτέλεσμα.



Δύο μήνες και πέντε μέρες μετά, ο Φλίτγουντ, ο οποίος λατρεύει το Star Wars και περιμένει με αδημονία την έβδομη ταινία της πετυχημένης σειράς είναι ακόμα εδώ. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε πρόσφατα μία εξέταση της κατάστασής του, οι καρκινικοί όγκοι έχουν καλύψει πλέον το 90% των πνευμόνων του και έτσι οι πιθανότητες να προλάβει να παρευρεθεί στην πρεμιέρα του «The Force Awakens» στις 18 Δεκεμβρίου είναι σχεδόν μηδαμινές.

Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, ο 32χρονος άνδρας και η σύζυγός του έχουν ξεκινήσει μία εκστρατεία μέσω των social media με σκοπό να πείσουν την εταιρεία παραγωγής της ταινίας, την Walt Disney Studios, να αφήσει τον  Φλίτγουντ να δει νωρίτερα την ταινία.\



Η έκκληση της γυναίκας του Φλίτγουντ ξεκίνησε ως μία απλή ανάρτηση στο Facebook αλλά σύντομα τράβηξε την προσοχή των αμερικάνικων μέσων με αποτέλεσμα να έχει συγκεντρώσει πλέον τη στήριξη χιλιάδων χρηστών των social media.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πάνω από 34.000 άνθρωποι έχουν τουιτάρει το hashtag #ForceForDaniel, μεταξύ των οποίων και πρωταγωνιστές της πολυαναμενόμενης έβδομης ταινίας του Star Wars, όπως ο Μαρκ Χάμιλ, ο Τζον Μπογιέγκα και η Κάρι Φίσερ.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου