Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Ο υπουργός Άμυνας αποδέχεται την δορυφοροποίηση της Ελλάδας!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Τελικά δεν είναι ότι είναι μόνο ψεύτες, ανίκανοι , άχρηστοι παντελώς , ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!!!


Ο νέος υπουργός Άμυνας και τα dongfires...
Τελικώς υπάρχουν πάντα και χειρότερα... Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης έφερε υπουργό Εθνικής Άμυνας τον ως σήμερα αναπληρωτή υπουργό, Πάνο Μπεγλίτη, μια εξέλιξη που μόνο δεινά προοιωνίζεται για τη χώρα. Με τον κ. Μπεγλίτη έχουμε ασχοληθεί και στο παρελθόν, αλλά αξίζει μια ανακεφαλαίωση των δειγμάτων γραφής του ανθρώπου που αναλαμβάνει την ευθύνη της άμυνας της χώρας.
Ο κ. Μπεγλίτης μπορεί να μη διακρίνεται για τις γνώσεις του σε αμυντικά θέματα (έχει μείνει ιστορική η μάλλον άσεμνη - στην αγγλική γλώσσα - αναφορά του σε "dongfires" όταν μιλούσε για αερομαχίες - dogfights) αλλά φαίνεται ότι διαθέτει άλλες ικανότητες, που συνίστανται στην εφαρμογή του "αμυντικού δόγματος ΓΑΠ" με δραστική μείωση των αμυντικών δαπανών, και ιδίως τη "συναντίληψη" με τον πρωθυπουργό για τον "ενδεδειγμένο" ρόλο της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας... Το ποιος πρέπει να είναι αυτός ο ρόλος φαίνεται από όσα αποκαλυπτικά είχε πει ο κ. Μπεγλίτης σε εκπομπή του Α. Παπαχελά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στα τέλη του 2009.



Όντας ήδη αναπληρωτής ΥΕΘΑ, ο κ. Μπεγλίτης δήλωσε πως ο "παιδευτικός ρόλος του πολιτικού" (sic) περιλαμβάνει την ανάγκη εμπέδωσης από τον Έλληνα των λόγων για τους οποίους πρέπει να «δορυφοροποιηθεί» η χώρα. Είτε μας αρέσει, είτε όχι, για αντικειμενικούς λόγους (δημογραφικούς, μεγέθους, κτλ.) η Τουρκία είναι μία σημαντική περιφερειακή δύναμη και εμείς πρέπει να αναπροσαρμόσουμε την πολιτική μας, δήλωσε ο κύριος Μπεγλίτης...
Γράφαμε τότε: "Ιδού λοιπόν: η διολίσθηση της Ελλάδας από ανεξάρτητο εθνικό κράτος, (έστω στα πρόθυρα του καθεστώτος client-state) , σε δορυφόρο της Τουρκίας, γίνεται πλέον, όχι άρρητη πρακτική, αλλά επίσημη πολιτική δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας". Σήμερα είμαστε αναγκασμένοι να σβήσουμε τη λέξη "αναπληρωτή", καθώς ο φορέας αυτών των απαράδεκτων απόψεων ανταμείφθηκε με αναβάθμιση σε Υπουργό Εθνικής Άμυνας.
Στα "χαρίσματα" του κυρίου Μπεγλίτη περιλαμβάνεται επίσης η συστηματική αποσιώπηση των τουρκικών προκλήσεων (εδώ διαψεύδει τη γνωστή παρενόχληση του ελικοπτέρου στο Φαρμακονήσι) που είναι επίσης διαχρονική πολιτική του προϊσταμένου του Γ. Παπανδρέου, για να μη διαταραχθεί το "καλό κλίμα", ήδη από το 2000- 2002, που ως ΥΠΕΞ πίεζε το ΥΕΘΑ να μη δημοσιοποιεί τις τουρκικές παραβιάσεις. Τώρα έβαλε τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση για να το πετύχει σίγουρα...
Άλλο ένα επίτευγμα του κ. Μπεγλίτη είναι η εφεύρεση μιας καινούργιας, οργουελικής σχεδόν, ορολογίας για την ελληνική εξωτερική και αμυντική πολιτική. Σύμφωνα με τον υπουργό λοιπόν, αυτοί που υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε την τουρκική απειλή, αλλά πρέπει να την αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά (όπως στη συγκεκριμένη εκπομπή ο πρέσβης κ. Ζαχαράκης και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης) χαρακτηρίζονται "φοβικοί". Ενώ εκείνοι που φοβούνται την παραμικρή τουρκική ενέργεια και απειλή, ψάχνοντας φύλλο συκής για την υποχωρητικότητα που εισηγούνται, αυτοχαρακτηρίζονται "γενναίοι", έτοιμοι για "γενναίες αποφάσεις".



Γράφαμε ήδη από τότε: "Προφανώς, για να προβαίνει σε τόσο προκλητική κι εξόφθαλμη αντιστροφή των όρων και των εννοιών, ο κ. Μπεγλίτης βασίζεται σε ορισμένες εκτιμήσεις... Εκτιμά ότι τα προσκείμενα ΜΜΕ αντί να τον...σατιρίσουν για την ορολογία του, θα τον επικροτήσουν, και θα συμπλεύσουν. Εκτιμά, επίσης, ότι η μέχρι σήμερα πλύση εγκεφάλου έχει επιφέρει τέτοια αποτελέσματα στον ελληνικό λαό, ώστε να είναι δεκτικός στην παρουσίαση του μαύρου ως άσπρου... Κάνετε ΛΑΘΟΣ κύριε υπουργέ..."
Τελικά, ίσως κάναμε εμείς λάθος: στην Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου, απόψεις σαν αυτές του κ. Μπεγλίτη δεν αποδοκιμάζονται, αλλά αντίθετα σε ανεβάζουν ταχύτατα σε υπουργικούς θώκους.
Ίσως πάλι και να μην κάναμε λάθος: γιατί ο ελληνικός λαός δεν έχει μιλήσει ακόμα. Και όταν μιλήσει, ελπίζουμε να στείλει τον κ. Μπεγλίτη και τον κ. Παπανδρέου στα σπίτια τους. Μακάρι αυτό να συμβεί εγκαίρως...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου