Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

«Η Τουρκία κατατάχθηκε στα κακά παιδιά του ΝΑΤΟ» – διεθνή Media


Ιούλιος 12, 2024. Ελλάδα.

Τα μηνύματα που έδωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην ιστορική σύνοδο του ΝΑΤΟ, που σημαδεύτηκε από νέους πυραύλους στην καρδιά της Ευρώπης, πολεμικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία, μια νέα βάση αεράμυνας στην Πολωνία και τις γκάφες του ηγέτη των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, αντήχησαν σε όλο τον κόσμο, γράφουν σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το διεθνές γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP παρουσίασε τις δηλώσεις στην Ουάσιγκτον με τίτλο «Ο Ερντογάν προειδοποιεί για τη σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας».

Newsweek

Το αμερικανικό περιοδικό Newsweek δημοσίευσε την ειδική του έκδοση ​​με τίτλο «Γιατί ο Ερντογάν αφήνει τον Μπάιντεν στην Ουκρανία για τη Γάζα;»

Μάλιστα, έγραψε ότι ο ηγέτης των ΗΠΑ, που υποστηρίζει το Ισραήλ, αντιμετώπισε την εντυπωσιακή αντιπολίτευση του συμμάχου του, του Τούρκου προέδρου Ερντογάν.

Το Newsweek επισημαίνει ότι η Άγκυρα ήταν βαθιά χωρισμένη από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία, υπενθυμίζει ότι ο Ερντογάν ήταν ένας από τους λίγους παγκόσμιους ηγέτες που κατάφεραν να φέρουν το Κίεβο και τη Μόσχα στο τραπέζι κατά τη διάρκεια του θανατηφόρου πολέμου που ξέσπασε στην Ευρώπη μήνες αργότερα.

«Σήμερα, ο Ερντογάν αμφισβητεί τη λογική του αποκλεισμού του Ρώσου ηγέτη που επικρατεί στο ΝΑΤΟ», αναφέρει το περιοδικό, προσθέτοντας ότι ο Τούρκος ηγέτης άσκησε επίσης έντονη κριτική στις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την κατοχή της Γάζας από το Ισραήλ.

Το αμερικανικό περιοδικό Politico έγραψε στην είδηση ​​του με τίτλο «Τα κακά παιδιά του ΝΑΤΟ: Τουρκία και Ουγγαρία παίζουν τα δικά τους παιχνίδια» ότι οι κυβερνήσεις της Άγκυρας και της Βουδαπέστης προετοιμάζονται για την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ και χαράζουν τη δική τους πορεία στη μεγαλύτερη αμυντική συμμαχία στον κόσμο με 32 μέλη.

Επιπλέον το Politico σημειώνει ότι και οι δύο χώρες ήρθαν στη σύνοδο κορυφής στην Ουάσιγκτον, την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, έτοιμες να διαπραγματευτούν, τονίζει ότι η Τουρκία και η Ουγγαρία φλέρταραν με τη Ρωσία και υποστήριξαν την Ουκρανία με περιορισμένο τρόπο. Το περιοδικό υποστήριξε επίσης ότι η Άγκυρα και η Βουδαπέστη έχουν μια εξωτερική πολιτική που συχνά έρχεται σε σύγκρουση με τις προτεραιότητες του ΝΑΤΟ.

Η Jerusalem Post, ένα από τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, δημοσίευσε τον τίτλο «Ο Ερντογάν λέει ότι δεν θα εγκρίνει τις πρωτοβουλίες συνεργασίας της Τουρκίας με το Ισραήλ», ενώ οι Times of Israel επέλεξαν ομοίως τον τίτλο «Ο Ερντογάν λέει ότι δεν θα εγκρίνει πλέον τη συνεργασία του ΝΑΤΟ της Τουρκίας με το Ισραήλ».

Το Al Arabiya επέλεξε τον τίτλο «Ο Ερντογάν εκφράζει την ανησυχία του για τη σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας».

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου