Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Τα δάνεια της "ΠΟΛΑΝ" και το αναρμόδιο υπουργείο

Ως αναρμόδιο χαρακτηρίζει το υπουργείο Εσωτερικών να ελέγχει ή να παρεμβαίνει σε τραπεζικές συναλλαγές οποιουδήποτε ο υπουργός Τάσος Γιαννίτσης, επισημαίνοντας πως δεν έχει τέτοιο δικαίωμα από τον νόμο.
Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών με έγγραφό του στη Βουλή μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη αναφορικά με την εκκαθάριση των τραπεζικών υποχρεώσεων των εν αναστολή και εν ενεργεία πολιτικών κομμάτων.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής είχε απευθύνει ερώτηση στο υπουργείο Εσωτερικών με ειδική αναφορά στην "Πολιτική Άνοιξη", ζητώντας να ενημερωθεί αν έχουν εξυπηρετηθεί δάνεια που τυχόν είχε λάβει από τράπεζες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται ο Λευτέρης Αυγενάκης, "το συγκεκριμένο εν αναστολή κόμμα χρηματοδοτήθηκε με αρκετά εκατομμύρια δραχμές από κρατική τράπεζα, αλλά από τη στιγμή που ανέστειλε τη δραστηριότητά του δεν γνωρίζουμε πώς και αν αποπληρώθηκαν αυτά τα χρήματα ή εάν ρυθμίστηκαν καθ΄οιονδήποτε τρόπο ή αν παραμένουν απλήρωτα".
Στην ερώτησή του ανέφερε ακόμα πως τα πολιτικά κόμματα έχουν λάβει ως σήμερα τραπεζικά δάνεια συνολικού ύψους 245 εκατομμυρίων ευρώ, για τα οποία έχουν εκχωρήσει ως εγγύηση την κρατική επιχορήγηση έως το 2016.
Ο υπουργός Εσωτερικών παραπέμπει και στην επιστολή που έχει αποστείλει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με την οποία έχει ζητήσει από τα κόμματα να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τροποποιήσεις ή συμπληρώσεις του υφιστάμενου καθεστώτος για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, προκειμένου στη συνέχεια να γίνει η επεξεργασία των προτάσεων της κυβέρνησης για το θέμα.
"Οι όποιες πρωτοβουλίες ληφθούν για το υφιστάμενο καθεστώς χρηματοδότησης των κομμάτων θα πρέπει να τύχουν πλειοψηφικής κοινοβουλευτικής έγκρισης", σημειώνει ο Τάσος Γιαννίτσης, τονίζοντας πως "απαιτείται η συνεργασία όλων των κομμάτων της Βουλής, τα οποία μέσα από τις προτάσεις τους, θα συμβάλλουν στο ξεπέρασμα της σημερινής κατάστασης".

ΠΗΓΗ news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου