Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Διχάζει τους Ευρωπαίους ηγέτες το ευρωομολόγο - Μπορεί να δώσει την οριστική λύση στην κρίση χρέους; Οι αγορές το απαιτούν... - Έκτακτη συνάντηση - πανικού από Μέρκελ και Σαρκοζί

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Αντιμέτωποι με ένα μεγάλο δίλημμα βρίσκονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες: Πρέπει ή όχι να προχωρήσουν στην έκδοση ευρωομολόγου, προκειμένου να δοθεί οριστική επίλυση της κρίσης χρέους; Μέρκελ και Σαρκοζί θα συναντηθούν εκτάκτως την Τρίτη καθώς η κατάσταση στις αγορές φαίνεται να ξεφεύγει του ελέγχου, μετά και τα νέα "κρούσματα" κρίσης που δείχνει η Γαλλία.
Η ιδέα έκδοσης ευρωομολόγου αποτελεί σύμφωνα με μεγάλη μερίδα αναλυτών τον μόνο τρόπο καθησυχασμού των αγορών ότι ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία δεν θα υποκύψουν στην κρίση χρέους.
Σύμφωνα με τους ίδιους, τα χωρίς προηγούμενο πακέτα διάσωσης για Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία έχουν αποτύχει να βάλουν φρένο στη μετάδοση της κρίσης χρέους.
"Κανένα κοινό νόμισμα δεν κατόρθωσε ποτέ να επιβιώσει χωρίς κανόνες αμοιβαιότητας", δηλώνει ο Simon Tilford, οικονομολόγος στο Centre for European Reform. "Υπάρχει γενικευμένη αναγνώριση ότι το ευρωομόλογο αποτελεί τον μοναδικό τρόπο σταθεροποίησης της οικονομίας της Ευρωζώνης...", προσθέτει.

Στο μεταξύ, στο Παρίσι θα μεταβεί την ερχόμενη Τρίτη 16 Αυγούστου η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Merkel προκειμένου να συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Ν. Sarkozy.
Merkel και Sarkozy καλούνται να δώσουν μια συντονισμένη λύση στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους, την ώρα που ο κίνδυνος μετάδοσης έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, απειλώντας ακόμη και τον βασικό πυρήνα της Ευρωζώνης.
Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν και στη συνέχεια να διατυπώσουν προτάσεις για την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης, αναφέρει το επίσημο ανακοινωθέν της γαλλικής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου