Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

«Αν δεν μπορέσει η αστυνομία, θα έρθει ο στρατός», δηλώνει ο Κάμερον!

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/08/blog-post_7166.html

Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να καλέσει το στρατό σε περίπτωση που επαναληφθούν τα βίαια επεισόδια των προηγούμενων ημερών, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντ. Κάμερον στο κοινοβούλιο, που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα με θέμα τα βίαια επεισόδια των τελευταίων ημερών σε όλη τη Βρετανία. Ο Κάμερον κατηγόρησε τη Μητροπολιτική Αστυνομία για λάθος χειρισμούς στην αντιμετώπιση των ταραχών, τις οποίες προκάλεσαν «εγκληματίες και συμμορίες», όπως είπε. "Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να βεβαιωθεί ότι λαμβάνονται υπόψη όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και το αν υπάρχουν κάποιες αποστολές που μπορεί να αναλάβει ο στρατός ώστε περισσότεροι αστυνομικοί να είναι διαθέσιμοι στην πρώτη γραμμή", δήλωσε ο Κάμερον, ο οποίος από το Βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων, δεν δίστασε να αποδώσει ευθύνες στους χειρισμούς της Μητροπολιτικής Αστυνομίας. "Ήταν λάθος που η αστυνομία αντιμετώπισε τις ταραχές ως θέμα δημόσιας τάξης και όχι ως εγκληματικότητα", είπε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υποσχέθηκε άλλωστε ότι οι υπεύθυνοι για τις λεηλασίες και τα επεισόδια θα εντοπιστούν και θα τιμωρηθούν. "Η αντεπίθεση έχει πραγματικά ξεκινήσει", είπε προσθέτοντας απευθυνόμενος στους δράστες: "Θα πληρώσετε για ό,τι έχετε κάνει".

Ο Κάμερον διαβεβαίωσε ότι στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα παραμείνει στους δρόμους του Λονδίνου η αυξημένη δύναμη των 16.000 αστυνομικών, ενώ επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα δώσει τη δικαιοδοσία στην αστυνομία να ζητά από υπόπτους για εγκλήματα να αφαιρούν τις μάσκες ή οποιοδήποτε άλλο κάλυμμα προσώπου φορούν.

Δεσμεύθηκε εξάλλου ότι θα πατάξει τις "συμμορίες", ενώ υποσχέθηκε ότι οι άνθρωποι που είδαν τα σπίτια ή τα μαγαζιά τους να καταστρέφονται από τα επεισόδια θα λάβουν αποζημίωση ακόμη κι αν είναι ανασφάλιστοι. Ο Κάμερον χαρακτήρισε τους ταραχοποιούς εγκληματίες και διέψευσε ότι τα επεισόδια συνδέονται με κοινωνικές εντάσεις σχετικά με τις σχεδιαζόμενες περικοπές.

Δεν πρόκειται "για πολιτική, ούτε για διαδήλωση, αλλά για κλοπή", δήλωσε. "Δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει στους δρόμους μας ένα κλίμα φόβου", υπογράμμισε. "Πρέπει να δείξουμε στον κόσμο, που μοιάζει κατάπληκτος, ότι οι δράστες των επεισοδίων (...) δεν είναι σε καμία περίπτωση εκπρόσωποι της χώρας μας", είπε.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου