Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Πάνω από 45.000 υπαλλήλους έδιωξε η Verizon Wireless Οι απολύσεις που οι Αμερικανοί δεν θέλουν να δείξουν

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/world/article/?aid=139522
Περίπου 45.000 εργαζόμενοι απολύθηκαν σε επτά πολιτείες των ΗΠΑ  από την Verizon Wireless  την πρώτη εβδομάδα  του Αυγούστου.

To κύμα απολύσεων  από την δεύτερη σε μέγεθος εταιρία παροχής τηλεφωνικών και διαδικτυακών υπηρεσιών αναμένεται μάλιστα να συνεχιστεί όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Εδώ και λίγα 24ωρα η Αμερική συγκλονίζεται από το κύμα μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων και τις ογκώδεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα υποκαταστήματα της συγκεκριμένης εταιρίας.

Εργαζόμενοι που μίλησαν  στο protothema.gr κατήγγειλαν  ότι μαζί με τις απολύσεις, η εταιρεία προχώρησε και σε πολλές προσλήψεις νέων, ανειδίκευτων υπαλλήλων,  χωρίς την απαραίτητη τεχνογνωσία τους οποίους η Verizon Wireless , θα πληρώνει με μισθούς σχεδόν στο μισό, ενώ θα έχουν περιορισμένα  εργασιακά δικαιώματα.


Την ίδια ώρα όμως, έγινε γνωστό ότι ο αντιπρόεδρος της εταιρίας, Ivan Seidenberg, εισπράττει ημερησίως μαζί με τα επιδόματα 55.000 δολάρια!

Τα εργατικά και συνδικαλιστικά σωματεία εξήγγειλαν νέες μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλη την Αμερική με αίτημα την διασφάλιση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων που σήμερα όχι απλώς περιορίζονται αλλά σχεδόν εξαφανίζονται σε κάθε νέα πρόσληψη.

Σύμφωνα με το νέο εργασιακό καθεστώς που προτείνεται και σταδιακά επιβάλλεται δεν υπάρχει ιατροφαρμακευτική κάλυψη ενώ τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα περιορίζονται καθώς και μια σειρά άλλες κοινωνικές παροχές σχεδόν εξαλείφονται.

Και μπορεί οι εργαζόμενοι της Verizon αλλά και δεκάδων άλλων μεγάλων εταιρειών της Αμερικής να έχουν βγει στους δρόμους, ωστόσο, τα μεγάλα ΜΜΕ των ΗΠΑ δεν προβάλλουν καμία από αυτές τις εικόνες.

Ας δούμε τι είπε στο protothema.gr ένας Έλληνας εργαζόμενος ο Βαγγέλης Λουντζής και Αμερικανοί συνάδελφοι εκπρόσωποι των σωματείου τους.  






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου