Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ Προβάλλουν σε οθόνη τα πρόσωπα υπόπτων

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63297313

  Φορτηγάκι με γιγαντοοθόνη επιδεικνύει πρόσωπα υπόπτων για ταραχές, ενώ ήδη εκατοντάδες άλλοι καταδικάστηκαν από τη βρετανική Δικαιοσύνη

Πολλές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης ανηλίκων για τα επεισόδια που συντάραξαν τη Βρετανία. Μία από αυτές, η 14χρονη Νικόλ Οτι, ενώ εξέρχεται από το δικαστήριο αφού αποφυλακίστηκε με εγγύηση.
Πολλές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης ανηλίκων για τα επεισόδια που συντάραξαν τη Βρετανία. Μία από αυτές, η 14χρονη Νικόλ Οτι, ενώ εξέρχεται από το δικαστήριο αφού αποφυλακίστηκε με εγγύηση.
Οι δικογραφίες για τους πρώτους από τους πάνω από 1.500 συλληφθέντες των επεισοδίων στη Βρετανία έχουν ήδη αρχίσει να παίρνουν το δρόμο τους, πολλές φορές για ανήλικους, όπως η 14χρονη Νικόλ Οτι στην φωτογραφία. Τα δικαστήρια έχουν επιβάλλει μάλιστα ποινές για τουλάχιστον 600 από αυτούς.
Την ίδια ώρα, οι Αρχές συνεχίζουν να κινούνται στα... όρια της νομιμότητας, προκειμένου να επιταχυνθεί ο εντοπισμός των δραστών, αλλά και να επιβληθεί το αίσθημα ασφάλειας που τόσο έλειψε από τους βρετανικούς δρόμους την τελευταία εβδομάδα.
Στην πιο "καινοφανή" από αυτές τις πρωτοβουλίες, η αστυνομία του Μπέρμιγχαμ ξεκίνησε να προβάλλει φωτογραφίες υπόπτων σε γιγαντοοθόνη εγκατεστημένη πάνω σε φορτηγάκι που γυρνάει στους δρόμους της πόλης.
Περίπου 50 λήψεις από κάμερες ασφαλείας προβάλλονται στους περαστικούς από τις 07.00 ως τις 19.00 και μέχρι το Σάββατο.
Σύμφωνα με τον Μαρκ Ράστον, της τοπικής αστυνομίας, "είναι η πρώτη φορά που αυτό το σύστημα με το φορτηγάκι χρησιμοποιείται για να δημοσιοποιηθούν οι φωτογραφίες υπόπτων που καταζητούνται από την αστυνομία ... είχαμε ήδη μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό", με περισσότερα από 500 τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα.
Την Τετάρτη, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον απέρριψε τις "ψευτοανησυχίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα" που έχουν διατυπωθεί σχετικά με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών προσώπων ύποπτων για λεηλασίες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου