Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Στις 23 Σεπτεμβρίου η κύρωση του ΕSM από τη Γερμανία

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Στις 23 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρώσει η Γερμανία τη νομοθετική διαδικασία για την κύρωση του μόνιμου μηχανισμού σταθερότητας του ευρώ, ΕSM. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο σχετικός νόμος για το μηχανισμό θα τεθεί προς ψήφιση στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας (Μπούντεσταγκ) στις 23 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας πως η ηγεσία του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ εκτιμά ότι στην ψηφοφορία αυτή θα διασφαλιστεί η πλειοψηφία της συμπολίτευσης.


«Παρά την αβεβαιότητα για τη συναίνεση των βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού, η ηγεσία του εκφράζει την αισιοδοξία ότι η σχετική πρόταση νόμου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης θα γίνει στο τέλος αποδεκτή», αναφέρει η FAZ.
Στα τέλη του τρέχοντος μηνός θα συνεδριάσουν, κεκλεισμένων των θυρών, οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κυβερνητικών κομμάτων, προκειμένου να προετοιμάσουν την σχετική πρόταση νόμου. Σύμφωνα με τη FAZ, «εκκρεμούν λεπτομέρειες του νόμου για το ευρώ, που θα οριστικοποιηθούν σε περαιτέρω συσκέψεις των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων», και οι οποίες θα συζητηθούν στη συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγ. Μέρκελ με το Γάλλο Πρόεδρο Ν. Σαρκοζί, την επόμενη Τρίτη στο Παρίσι.
Σημειώνεται ότι ο «νόμος για το ευρώ» θα ψηφιστεί από τα δύο νομοθετικά σώματα της Γερμανίας, Ομοσπονδιακή Βουλή (Μπούντεσταγκ) και Ομοσπονδιακό Συμβούλιο (Μπούντεσρατ) στις 23 Σεπτεμβρίου, μία μόλις ημέρα μετά από την ομιλία που θα εκφωνήσει ο Πάπας Βενέδικτος XVI στο Μπούντεσταγκ, με θέμα που θα σχετίζεται με την ευρωπαϊκή πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου