Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

«Απειλητικό» το κινεζικό αεροπλανοφόρο

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=17223


Σύμφωνα με κινεζική ιστοσελίδα που ανήκει στο υπουργείο Άμυνας της χώρας, το αεροπλανοφόρο θα πρέπει να διαχειρίζεται εδαφικές διαμάχες. Η αναφορά στην οποία εμπεριέχεται η παραπάνω θέση έρχεται λίγες ημέρες μετά τη διαβεβαίωση των Κινέζων αξιωματούχων ότι το αεροπλανοφόρο δεν αποτελεί απειλεί για τους γείτονές του.



Η Κίνα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι το πρώην ρωσικό αεροπλανοφόρο θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για εκπαίδευση και έρευνα, και ότι δεν αλλάζει την αμυντική πολιτική του Πεκίνου.
Ωστόσο, ο δημοσιογράφος Γκουό Ζιάνγιου, της κρατικής στρατιωτικής εφημερίδα PLA Daily, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα jz.chinamil.com.cn, αναρωτιέται για ποιο λόγο ανακατασκευάζουν το αεροπλανοφόρο αν δεν υπάρχει το θάρρος και η θέληση να το χρησιμοποιήσουν για εδαφικές διαμάχες.
Δεδομένης της λογοκρισίας που υπάρχει στην Κίνα, πόσο μάλλον σε ένα κρατικό Μέσο Ενημέρωσης, η θέση του δημοσιογράφου θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως επίσημη θέση της κινεζικής κυβέρνησης. Ουσιαστικά, ακυρώνονται οι «διαβεβαιώσεις» που είχαν δώσει οι αξιωματούχοι, για τον «ειρηνικό» χαρακτήρα του αεροπλανοφόρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου