Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

AKOMH ΔΥΟ ΟΜΑΔΙΚΟΙ ΤΑΦΟΙ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/2011/08/12/toplumezar-7/#more-8584

Κουρδικό πρακτορείο Φιράτ 24-7-2011

Δύο ακόμη ομαδικοί τάφοι αποκαλύφθηκαν
ΜΠΙΤΛΙΣ – Δύο ακόμη ομαδικοί τάφοι αποκαλύφθηκαν στο Μπίτλις, από όπου κάθε τόσο έρχονται ειδήσεις για ομαδικούς τάφους. Στο χωριό Όρανς της περιοχής Τάτβαν και στο χωριό Μίρμεντ της περιοχής Χιζάν αποκαλύφθηκαν σε δύο διαφορετικούς τάφους 21 αντάρτες θαμμένοι.



Και ενώ ακόμη διαρκεί ο απόηχος από την είδηση ότι 120 αντάρτες κατά τα έτη 1991-1998 θάφτηκαν στον σκουπιδότοπο του Χιζάν, έγινε γνωστό ότι βρέθηκαν δύο ακόμη ομαδικοί τάφοι στα χωριά που αναφέρθηκαν. Ο Αλλατίν Αλτινμπάς εργαζόμενος του Yaka-Der μίλησε στο πρακτορείο ANF σχετικά με το θέμα.

Ο Αλτινμπάς δήλωσε πως οι 18 αντάρτες που σκοτώθηκαν σε σύγκρουση το 1996 θάφτηκαν ομαδικά στην περιοχή του χωριού Όρανς. Περιέγραψε πως ένας δεύτερος ομαδικός τάφος βρέθηκε στο χωριό Μιρμέντ, όπου είναι θαμμένοι τρεις αντάρτες που σκοτώθηκαν όταν έπεσαν σε ενέδρα το 1995.
Ο Αλτινμπάς δήλωσε ότι παρά το ότι μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί 4 ομαδικοί τάφοι στην περιοχή του Χιζάν, στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότεροι και κάλεσε τους εισαγγελείς ώστε επειγόντως να ενεργήσουν ώστε να ανοίξουν οι τάφοι με βάση τα ευρωπαϊκά στάνταρ.
………………

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου