Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Βίντεο: Το ρωσικό πολεμικό ναυτικό βομβαρδίζει τζιχαντιστές από την Κασπία!(Βίντεο)

Με ρωσικούς πυραύλους τύπου Κρουζ πλήττουν στόχους του Ισλαμικού Κράτους από απόσταση 1.500 χλμ
Ακόμα και με πυραύλους από πολεμικά πλοία που βρίσκονται στην Κασπία Θάλασσα συνεχίζει την επιχείρησή της η Ρωσία κατά θέσεων τζιχαντιστών στη Συρία.


Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, τέσσερα πολεμικά πλοία που βρίσκονται στην Κασπία Θάλασσα εκτόξευσαν 26 πυραύλους εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους.


«Εκτός από την πολεμική αεροπορία που χρησιμοποιούμε για να καταστρέψουμε τους εξτρεμιστές, σήμερα το πρωί συμμετείχαν και πλοία του Στόλου της Κασπίας. Τέσσερα αντιτορπιλικά εκτόξευσαν 25 πυραύλους σε έντεκα στόχους από τη Ναυτική Βάση Καλίμπρ», είπε ο Ρώσος υπουργός.



Σύμφωνα με τον Σόιγκου, όλοι οι στόχοι καταστράφηκαν και δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των αμάχων.

«Το γεγονός ότι εκτοξεύσαμε πυραύλους υψηλής ακρίβειας από την Κασπία σε απόσταση περίπου 1.500 χιλιομέτρων και πλήξαμε όλους τους στόχους λέει πολλά για την καλή εκπαίδευση και τις ικανότητες του στρατιωτικού προσωπικού», απάντησε ο Πούτιν, δίνοντας εντολή στον Σόιγκου να συνεχιστεί η συνεργασία της Μόσχας με τις ΗΠΑ, την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν και το Ιράκ για το θέμα της Συρίας.




Νωρίτερα, ρωσικά με πολεμικά πλοία ενισχύθηκαν τα ρωσικά αεροσκάφη με εξοπλισμό που βρίσκονται στις βάσεις της Λαττάκειας και της Ταρτούς.

Την ίδια ώρα, όπως διευκρινίζει ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, από την έναρξη της στρατιωτικής επέμβασής της στη Συρία, στις 30 Σεπτεμβρίου, έχουν πληγεί 112 στόχοι στη χώρα αυτή.



Ο Ρώσος πρόεδρος αποκάλυψε επίσης ότι συζήτησε με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ την πρόταση του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ να ενώσουν τις δυνάμεις τους ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, οι αντάρτες της Συρίας, με τις ένοπλες δυνάμεις του καθεστώτος, στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

«Στην τελευταία μου επίσκεψη στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος, ο κ. Ολάντ, εξέφρασε μια ενδιαφέρουσα ιδέα, ότι είναι αναγκαίο να ενωθούν οι προσπάθειες τους στρατού του Άσαντ (του προέδρου της Συρίας) με εκείνες του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού αν και επί του παρόντος δεν γνωρίζουμε πού βρίσκεται και ποιος είναι ο επικεφαλής του», συνέχισε ο Πούτιν.




«Όμως, αν υποθέσουμε ότι αυτή είναι η στρατιωτική πτέρυγα της αποκαλούμενης υγιούς αντιπολίτευσης, τότε, αν ήταν δυνατόν να συνδυάσουν τις προσπάθειές τους εναντίον του κοινού εχθρού --του Ισλαμικού Κράτους, του Μετώπου Αλ Νόσρα, των τρομοκρατικών οργανώσεων-- τότε θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια καλή βάση για μια μελλοντική πολιτική διευθέτηση στη Συρία», κατέληξε.

Η Μόσχα δηλώνει έτοιμη για επαφές με τη συριακή αντιπολίτευση

Τη στιγμή που πολεμικά πλοία από την Κασπία Θάλασσα βομβαρδίζουν τη Συρία, ενώ εξακολουθούν να γίνονται καταγγελίες για αεροπορικές επιδρομές που δεν στοχεύουν θέσεις τζιχαντιστών, η Ρωσία δηλώνει έτοιμη για επαφές με τη συριακή αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η Μόσχα είναι έτοιμη να συνάψει επαφές με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, την κυριότερη ένοπλη οργάνωση της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης της Συρίας, προκειμένου να συντονιστούν οι ενέργειες όλων των πλευρών στον αγώνα τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και να βρεθεί τελικά μια πολιτική λύση στη συριακή κρίση.

Η Μόσχα «είναι έτοιμη να έρθει σε επαφή με τους ηγέτες αυτής της οργάνωσης με σκοπό να συζητηθεί η πιθανότητα εμπλοκής της στην εφαρμογή μιας πολιτικής διευθέτησης της συριακής κρίσης μέσω συνομιλιών μεταξύ της κυβέρνησης (της Συρίας) και της πατριωτικής αντιπολίτευσης», δήλωσε η κυρία Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός θα μπορούσε να συντονίσει τις ενέργειές του με τη ρωσική πολεμική αεροπορία στον αγώνα τους εναντίον των τζιχαντιστών.

Η Ρωσία θα διατηρήσει επαφές με όλο το φάσμα της συριακής αντιπολίτευσης και το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει τους εταίρους των χωρών που έχουν ήδη επαφές με τον ΕΣΣ ότι η Μόσχα είναι πρόθυμη να έρθει σε επαφή με τους ηγέτες της οργάνωσης αυτής.






Οι δυνάμεις του Άσαντ ξεκινούν χερσαία επίθεση

Χερσαία επιχείρηση στη Συρία ξεκίνησαν οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ με την στήριξη της ρωσικής αεροπορίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η συντονισμένη επέμβαση λέγεται πως ξεκίνησε από την επαρχία Χάμα με τα ρωσικά μαχητικά να συντελούν ενισχυτικό ρόλο.

Σύροι ακτιβιστές αναφέρουν πως ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν περιοχής της επαρχίας Χάμα όπου βρίσκονται μέλη της αντιπολίτευσης, ενώ παράλληλα επιχειρούσαν στρατιώτες και τεθωρακισμένα οχήματα του συριακού στρατού.

Στο μεταξύ, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επισήμανε πως σημειώθηκαν τουλάχιστον 37 επιδρομές μόνο σήμερα Τετάρτη στην επαρχία Ιντλίμπ.

Την ίδια ώρα, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, είχε δηλώσει ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα στηρίξουν το συριακό στρατό αν αποφασίσει να πραγματοποιήσει χερσαία επέμβαση κατά τζιχαντιστών.

Επισημαίνεται, πως η Μόσχα την ημέρα που ξεκινούσε τις επιχειρήσεις στη Συρία είχε αποκλείσει τη χερσαία επιχείρηση με μέλη του ρωσικού στρατού.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν περιοχές στην Συρία όπου λέγεται ότι βρίσκονταν εγκαταστάσεις του Ισλαμικού Κράτους, από πολεμικά πλοία στην Κασπία Θάλασσα.



ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου