Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Ενημέρωση διπλωματών από Στιούαρτ για Κυπριακό και ΟΥΝΦΙΚΥ


Την δική του αποτίμηση επί των εξελίξεων στην Κύπρο κατέγραψε ο ειδικός αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, Κόλιν Στιούαρτ, σε συνάντηση που είχε με ξένους διπλωμάτες.

Ο Κόλιν Στιούαρτ φροντίζει κατά τακτά διαστήματα, και ειδικότερα προ της ετοιμασίας της έκθεσής του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας, να προσκαλεί τους ξένους διπλωμάτες στην Κύπρο για να τους ενημερώνει επί των εξελίξεων τόσο σε σχέση με τις δραστηριότητες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ όσο και επί των όποιων εξελίξεων υπάρχουν στου Κυπριακό.

Σε σχετική ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο αναφέρει ότι ο αξιωματούχος του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ «καλωσόρισε τα μέλη της διπλωματικής κοινότητας για ενημέρωση επί των δραστηριοτήτων και την παρούσα κατάσταση πραγμάτων στο νησί πριν από την ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας τον Ιούλη».

Κατά τη συνάντηση ο Κόλιν Στιούαρτ προέβη σε ενημέρωση για την κατάσταση στη νεκρή ζώνη και για τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες των 12 τεχνικών επιτροπών που ασχολούνται με θέματα αμοιβαίας σημασίας στο νησί».

ΠΗΓΗ https://www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου