Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Πολεμική Αεροπορία: Το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης εναερίου χώρου ABSM προτείνει η ELBIT Systems

Ευθύμιος Λάζος

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε (δείτε ΕΔΩ) ότι στις 20 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) συνάντηση των εκπροσώπων της ισραηλινής εταιρείας ELBIT Systems με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ. 

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση, εκ μέρους της εταιρείας, των δυνατοτήτων του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης εναέριου χώρου ABSM (Aerial BattleSpase Management), που κατασκευάζει. To ABSM είναι μια ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης εναέριου χώρου και πληροφοριών μάχης.

Έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους διοικητές και τους χειριστές αναγκαία εργαλεία και δυνατότητες για να επιτύχουν κυριαρχία στον αέρα. Πρόκειται για ένα ψηφιακό δίκτυο που αποτελείται από πολλά υποσυστήματα. Έχει ανοιχτή και ευέλικτη αρχιτεκτονική, δηλαδή μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις απαιτήσεις του χρήστη, ενώ μπορεί να ενσωματώσει νέα και υπάρχοντα δίκτυα, αισθητήρες, πλατφόρμες και οπλικά συστήματα. Η χρήση του ABSM βοηθά την ηγεσία στη λήψη των σωστών αποφάσεων, γρήγορα και έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης.

ΠΗΓΗ https://defencereview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου