Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τη Βόρεια Κορέα να μην στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία


Το ΝΑΤΟ διόρισε νέο γενικό γραμματέα - ενώ οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τη Βόρεια Κορέα να μην στείλει στρατεύματα για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Εν τω μεταξύ, ο Evan Gershkovich εθεάθη πριν από την έναρξη της κεκλεισμένων των θυρών δίκης του στη Ρωσία.

Τα στρατεύματα της Βόρειας Κορέας θα γίνουν «τροφή για κανόνια» εάν βοηθήσουν τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία
Εάν τα στρατεύματα της Βόρειας Κορέας σταλούν στην Ουκρανία για να βοηθήσουν τον ρωσικό στρατό, θα γίνονταν «τροφή για κανόνια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πατ Ράιντερ.

Σε μια ενημέρωση χθες το απόγευμα, ο κ. Ράιντερ ρωτήθηκε για την πιθανότητα αποστολής βορειοκορεατικών δυνάμεων στην Ουκρανία καθώς η χώρα προχωρά τις στρατιωτικές της συνεργασίες με τη Ρωσία.

Ο κ. Ράιντερ δεν είπε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι βορειοκορεατικά στρατεύματα στάλθηκαν πράγματι σε μάχη, αλλά προειδοποίησε τον Βορρά ενάντια σε αυτή την πιθανή εξέλιξη.

«Αυτό είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να προσέχουμε», είπε.

«Νομίζω ότι αν ήμουν διοίκηση στρατιωτικού προσωπικού της Βόρειας Κορέας, θα αμφισβητούσα τις επιλογές μου να στείλω τις δυνάμεις μου ως τροφή για τα κανόνια σε έναν παράνομο πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας».

Κατά τη διάρκεια μιας συνόδου κορυφής στην Πιονγκγιάνγκ την περασμένη εβδομάδα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψαν συμφωνία που απαιτεί από κάθε χώρα να παρέχει βοήθεια σε περίπτωση επίθεσης. Υποσχέθηκαν επίσης να ενισχύσουν και άλλες συνεργασίες.

Παρατηρητές λένε ότι η συμφωνία αντιπροσωπεύει την ισχυρότερη σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου