Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Φορολογική επιδρομή δίχως έλεος: Επιβολή φόρου και στο ίντερνετ! - Έπονται αύξηση στον ΦΠΑ και (πάλι) στον ΕΦΚ - ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΤΟ... ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το pronews
 
Άλλος ένας φόρος που θα επιβληθεί επί δικαίων και αδίκων βρίσκεται στα σκαριά και είναι η επιβολή "χαρατσιού" στις συνδέσεις διαδικτύου.

Πρόκειται για μια κίνηση που θα επηρεάσει άπαντες αφού πλέον χωρίς διαδίκτυο ζει μόνο κάποιος που διαβιεί... σε σπηλιά. Φυσικά αυτός ο φόρος θα είναι ένας από τους... πολλούς που θα επιβληθούν στην νέα (μέχρι την επόμενη) φορολογική επιδρομή κατά των άτυχων πολιτών αυτής της χώρας.


Για να μην ξεχνιόμαστε θα υπάρξει αύξηση στον ΕΦΚ (Ειδικός Φόρος Καυσίμων), αύξηση στον ΦΠΑ από 23% στο 24% και ειδικό τέλος 10% στην συνδρομητική τηλεόραση.

Δεν λογίζεται ύπαρξη επιχείρησης χωρίς σύνδεση διαδικτύου ειδικά τα τωρινά χρόνια που οι περισσότερες παραγγελίες γίνονται μέσω ίντερνετ, αλλά και οι επικοινωνίες με τους πελάτες.

Δεν λογίζεται επίσης στην σημερινή εποχή η ύπαρξη ενός πολίτη χωρίς ίντερνετ καθώς με αυτό ενημερώνεται, βρίσκει ότι του χρειάζεται προς αγορά, κάνει ακόμα και την φορολογική του δήλωση και έχει μέσω αυτού και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κοινωνικές συναναστροφές.

Όπως γίνεται κατανοητό πρόκειται περί φόρου που θα προκαλέσει ακόμα και αύξηση των τιμών σχεδόν σε όλα τα προϊόντα καθώς οι επιχειρήσεις θα μετακυλήσουν το κόστος στους πελάτες

Την επιβολή του φόρου σε όλες τις συνδέσεις στο ίντερνετ συμφώνησαν κυβέρνηση και δανειστές, σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγορά».

Το νέο χαράτσι έρχεται στο πλαίσιο της… φορολογικής επιδρομής για να συγκεντρωθούν 1,8 δισ ευρώ από έμμεσους φόρους και συμπεριελήφθη στο κείμενο στο οποίο κατέληξαν οι δύο πλευρές στην τελευταία συνάντησή τους αυτή την εβδομάδα πριν τη παύση των διαπραγματεύσεων.

Πρόκειται να επιβληθεί – όπως αναφέρει η εφημερίδα – σε όλους όσοι έχουν σύνδεση ιντερνετ είτε για επαγγελματική είτε για ιδιωτική χρήση μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών,τάμπλετ ή κινητών τηλεφώνων.

Θα είναι η επιβολή ειδικού τέλους για την παροχή υπηρεσιών Ίντερνετ που προσφέρονται είτε αυτούσια είτε ως πακέτο υπηρεσιών από τις εταιρίες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.

Και εις ανώτερα, ο επόμενος φόρος που θα ήταν επίσης έμμεσος και θα τον πληρώνουν όλοι -θέλουν δεν θελουν- θα μπορούσε να είναι ένα "χαρατσάκι" στο... περπάτημα (η πλειοψηφία της Ανθρωπότητας διαθέτει δύο πόδια) ή ακόμα καλύτερα στην αναπνοή την οποία την ρημάδα δεν μπορείς να την αποφύγεις, όσο χαρακτηρίζεσαι βιολογικά έμβιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου