Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Τουρκικά πολιτικά παίγνια με αεροσκάφος που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στη Σμύρνη - Ταλαιπωρία εννέα ωρών για τους επιβάτες

Η Άγκυρα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση, δίνοντας άδεια για απογείωση σε δεύτερο αεροπλάνο, που εστάλη για να παραλάβει τους επιβάτες, με προορισμό το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στα κατεχόμενα «Θύματα» των πολιτικών παιγνίων της Άγκυρας έπεσαν οι επιβάτες αεροσκάφους της βρετανικής εταιρείας Jet-2, το οποίο χθες, εξαιτίας βλάβης στα ηλεκτρονικά συστήματα, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στη Σμύρνη.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιβάτες, μεταξύ των οποίων και επτά Κύπριοι, έμειναν για εννέα ώρες στο αεροδρόμιο «Μεντερές» και, αφού η βλάβη δεν αποκαταστάθηκε, μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο, προκειμένου να μεταβούν εν συνεχεία στην Κύπρο με άλλο αεροσκάφος, που θα έστελνε η βρετανική εταιρεία.

Οι τουρκικές αρχές προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, δίνοντας άδεια για απογείωση, με προορισμό το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στα κατεχόμενα.

Ωστόσο, κατόπιν παρεμβάσεων του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών προς τις βρετανικές αρχές και προς την ίδια την εταιρεία, αποφασίστηκε τελικά το αεροσκάφος να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Επειδή όμως οι τουρκικές αρχές δεν αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία, η πτήση έγινε μέσω της Κω. Τους Κύπριους επιβάτες εκπροσώπησε, προσφέροντας προξενικές υπηρεσίες, το ελληνικό προξενείο στη Σμύρνη.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου