Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Σημαντική εξέλιξη: Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα εντάξει τη γενοκτονία των Αρμενίων στο αμερικανικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών

Προετοιμασίες γίνονται στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για έναν νόμο που θα εντάξει τη γενοκτονία των Αρμενίων στο αμερικανικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών. Το υπερκομματικό νομοσχέδιο, που εκπονήθηκε από κοινού από τη Δημοκρατική Κάρολιν Μαλόνεϊ και τον Ρεπουμπλικανό Γκας Μπιλιράκη, τιτλοφορείται «Νόμος για την Εκπαίδευση για τη Γενοκτονία των Αρμενίων».

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Αμερικής (ANCA), στη δήλωσή της στις 4 Απριλίου, χαρακτήρισε αυτή την πρόταση ως «σημείο καμπής». Η πρόταση προβλέπει ένα ταμείο 10 εκατομμυρίων δολαρίων που θα διατεθεί στο πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου για να διδάξει στους Αμερικανούς πολίτες τη γενοκτονία των Αρμενίων.


Η νέα κίνηση των ΗΠΑ βασίζεται στις αποφάσεις του αμερικανικού Κογκρέσου και στη δήλωση του Αμερικανού προέδρου Μπάιντεν πέρυσι. Στις 29 Οκτωβρίου 2019, Ημέρα της Δημοκρατίας, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε το ψήφισμα 296 για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων με 11 ψήφους υπέρ και 405. Η Γερουσία των ΗΠΑ, από την άλλη πλευρά, την δέχθηκε ομόφωνα με 150 ψήφους. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τον όρο Γενοκτονία των Αρμενίων στη δήλωσή του στις 24 Απριλίου πέρυσι.

Στην ανακοίνωση της ANCA αναφέρεται ότι 10 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για 5 χρόνια προκειμένου να διδάξουν τις συνεχιζόμενες ζημιές, συνέπειες, μαθήματα και ιστορία της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Άνταμ Σιφ, ο οποίος προετοίμασε το ψήφισμα για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων»στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 29 Οκτωβρίου 2019, δήλωσε επίσης ότι υποστηρίζει το νόμο. Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Anna G. Eshoo, η οποία αναφέρθηκε ως η «κινητήρια δύναμη» πίσω από αυτήν την απόφαση αναγνώρισης από την ANCA, και ο Frank Pallone, Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου Ενέργειας της Βουλής, ήταν μεταξύ εκείνων που εξέφρασαν την υποστήριξή τους.

Η λίστα των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων που υποστήριξαν το νομοσχέδιο από το Δημοκρατικό Κόμμα του Μπάιντεν είναι αρκετά μεγάλη. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι Linda Sanchez από την Καλιφόρνια, Katie Porter, Lou Correa, Juan Vargas, Grace Napolitano, David Valadao, Barbara Lee, Jimmy Gomez, Jackie Speier. Jan Schakowsky του Ιλινόις· Eleanor Norton από την Ουάσιγκτον DC; Ilhan Omar της Μινεσότα; Dina Titus από τη Νεβάδα. Carolyn B. Maloney από τη Νέα Υόρκη.

Μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, που δήλωσαν τη στήριξή τους και από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, ξεχωρίζουν ως η Νικόλ Μαλλιωτάκη από τη Νέα Υόρκη και ο Τζέιμς ΜακΓκόβερν από τη Μασαχουσέτη. 

 


ΠΗΓΗ infognomonpolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου