Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

«Βγείτε για τα 12 ναυτικά μίλια αν έχετε το θάρρος»

 


Σήμερα, το σύνολο του τουρκικού Τύπου φιλοξενεί άρθρα και μελέτες, που αποσκοπούν στο να πλήξουν το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας και των Ελλήνων συνολικά.

Αλλεπάλληλα είναι τα τουρκικά δημοσιεύματα και οι γεωπολιτικές αναλύσεις, που προκαλούν την Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια.

Σήμερα, το σύνολο του τουρκικού Τύπου φιλοξενεί άρθρα και μελέτες, που αποσκοπούν στο να πλήξουν το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας και των Ελλήνων συνολικά.

Αντιστρέφοντας τους όρους της πραγματικότητας και μετατρέποντας την Τουρκία από θύτη σε θύμα, η Ελλάδα έχει κάνει και συνεχίζει να πραγματοποιεί επιθέσεις κατά της Τουρκίας από ξηρά, αέρα και θάλασσα, με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας, απόστρατος συνταγματάρχης των υπηρεσιών πληροφοριών Coşkun Başbuğ υποστηρίζει, στο σημερινό φύλλο της «Turkiye», «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δώσουν εντολή στην Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια». 5663437-1

Και προσθέτει: «Είναι πραγματικά δύσκολο να προβλέψουμε πού θα τελειώσει το έργο όταν η Ελλάδα φτάσει τα 12 μίλια νερού. Γιατί, φυσικά, η Τουρκία θα απαντήσει σε αυτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, λαμβάνοντας μέτρα στα χωρικά ύδατα και στέλνοντας τα πλοία και τα αεροπλάνα της και λέγοντας “βγείτε αν έχετε το θάρρος”».

Υπενθυμίζεται, στο σημείο αυτό, ότι, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, εθιμικό και συμβατικό, η Ελλάδα έχει το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.

Σημειώνουμε, ακόμη, ότι, με βάση το άρθρο 2 του κυρωτικού νόμου της Σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας, προβλέπεται ότι «η Ελλάδα έχει το αναφαίρετο δικαίωμα κατ’ εφαρμογή του άρθρου 3 της κυρουμένης Συμβάσεως να επεκτείνει σε οποιονδήποτε χρόνο το εύρος της χωρικής θάλασσας μέχρι αποστάσεως 12 ναυτικών μιλίων». 

ΠΗΓΗ pagenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου