Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

«Να άρετε άμεσα τις κυρώσεις»: Σχόλια των πολιτών στη σελίδα της Κομισιόν στα social

 

Η Ευρώπη βρίσκεται σε πανικό εν όψει του χειμώνα, καθώς οι κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας, όχι μόνο δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα, αλλά απειλούν να «βυθίσουν» την ήπειρο, όχι μόνο σε ενεργειακή, αλλά και σε ανθρωπιστική κρίση. Οι πολίτες φαίνεται να έχουν αντιληφθεί τι έρχεται και ζητούν από την ΕΕ να δράσει άμεσα.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Κομισιόν, πληθαίνουν τα σχόλια πολιτών, που ζητούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να άρει τις κυρώσεις ή να επιβάλει πλαφόν στις τιμές τις ενέργειας.

«Πού είναι η ευρωπαϊκή ενότητα; Έχετε χειριστεί λάθος την κατάσταση και βάζετε ολόκληρη την οικονομία σε κίνδυνο», γράφει ένας πολίτης.

«Η πολιτική σας, είναι απλά αστεία», γράφει ένας άλλος.

«Σας παρακαλούμε να άρετε τις κυρώσεις, εδώ στην Βιέννη έχουμε μεγάλο πρόβλημα», τονίζει ένας χρήστης του Facebook.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παγώσουμε, να ανάψετε τα καλοριφέρ», τονίζει ένας άλλος.

«Αυτές είναι δικές σας απόψεις. Οι Ευρωπαίοι θέλουν κατάπαυση του πυρός, ειρηνικές διαπραγματεύσεις και άρση όλων των κυρώσεων. Είμαστε με την ειρήνη, μόνο».

Αυτά είναι μερικά από τα σχόλια χρηστών στη σελίδα της Κομισιόν στο Facebook. Η Επιτροπή, εκτεθειμένη και ανίσχυρη μπροστά σε έναν απρόβεπτο χειμώνα, προσανατολίζεται στη λήψη (κι άλλων) μέτρων και εξετάζει και την επιβολή πλαφόν στο φυσικό αέριο.

Για παράδειγμα στη Γερμανία, η οποία πιθανώς να αντιμετωπίσει και το μεγαλύτερο πρόβλημα λόγω της μεγάλης εξάρτησής της από το ρωσικό φυσικό αέριο, η μέση μέγιστη θερμοκρασία τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο είναι 5-6 βαθμοί Κελσίου.

Οι τιμές άλλωστε έχουν εκτοξευτεί, σημειώνοντας καθημερινά ρεκόρ, με τα ερωτήματα να πληθαίνουν αν οι πολίτες θα ανταπεξέλθουν οικονομικά ή απλά θα παγώσουν.

Στις 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη σύνοδος των υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την οποία θα συζητηθεί το θέμα των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας της Τσεχίας, η οποία προεδρεύει αυτό το εξάμηνο στην Ένωση.

naftemporiki.gr

ΠΗΓΗ https://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου