Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Η Γαλλία ζητεί εγγυήσεις από την Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/international/item/5306

Η Γαλλία θα ζητήσει εγγυήσεις από την Ελλάδα σήμερα - κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης - ότι θα ανταποκριθεί στους στόχους για το έλλειμμα, που έχουν οριστεί, ως προϋπόθεση για την επέκταση του σχεδίου στήριξης, δήλωσε η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Βαλερί Πεκρές.
Η Πεκρές δήλωσε πως το Παρίσι δεν θα εκδώσει ανακοίνωση, ούτε θα υπάρξει ενημέρωση των δημοσιογράφων μετά την τηλεδιάσκεψη που θα έχουν στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, για την κρίση στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη ο γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ.

«Υπάρχει από τη μια πλευρά η δέσμευση των δανειστών, η οποία πρέπει να οριστικοποιηθεί (...) και η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνηση και του ελληνικού κοινοβουλίου να εφαρμόσουν μια σειρά από μέτρα», δήλωσε η Πεκρές. «Αυτό είναι το αντικείμενο των σημερινών συζητήσεων».

Τα κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης εξακολουθούν να προωθούν τροπολογίες στους προϋπολογισμούς που χρειάζονται βάσει της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στις 21 Ιουλίου για ένα νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, αλλά η Πεκρές υπογράμμισε πως η Ελλάδα πρέπει να κάνει αυτό που της αναλογεί.

«Αυτό το σχέδιο έχει επικυρωθεί από το ΔΝΤ», δήλωσε. «Είναι ένα αξιόπιστο σχέδιο για να επανέλθει η Ελλάδα στο σωστό δρόμο. Θέλουμε μια εγγύηση ότι το σχέδιο για την ανάκαμψη που ανακοινώθηκε θα τεθεί σε εφαρμογή».

Η Πεκρές τόνισε πως ο Σαρκοζί επανέλαβε στη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβολυλίου την αποφασιστικότητα του ιδίου και της καγκελαρίου Μέρκελ να σωθεί η Ελλάδα.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός επανέλαβαν με μια φωνή την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να σωθεί η Ελλάδα», δήλωσε η Πεκρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου