Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Στην πρωτεύουσα του Νίγηρα ο Σααντί Καντάφι

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Στην πρωτεύουσα του Νίγηρα, Νιαμέι, έφτασε το βράδυ της Τρίτης ο Σααντί Καντάφι ένας από τους γιους του πρώην ηγέτη της Λιβύης. Ο Σααντί Καντάφι διέσχισε τα σύνορα μέσα στο Σαββατοκύριακο και του δόθηκε καταφύγιο στον Νίγηρα, όπως επιβεβαιώνουν αξιωματούχοι.


Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφέρει ότι βρίσκεται «σε κατ'οίκον περιορισμό», ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από τις αρχές του Νίγηρα. Αντίθετα, η Νιαμέι ανέφερε ότι έχει θέσει «υπό παρακολούθηση» και όχι «υπό κράτηση» τα 32 άτομα που έχουν φτάσει στον Νίγηρα από τη Λιβύη.

Ο Σααντί Καντάφι ταξίδεψε με ένα αεροσκάφος C-130  του στρατού του Νίγηρα, το οποίο αναχώρησε από το αεροδρόμιο της πόλης Αγκαντέζ, όπου βρισκόταν μια εντυπωσιακά μεγάλη δύναμη των υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με εγχώριες πηγές.

Μετά την άφιξή του μαζί με άλλα οκτώ πρόσωπα που θεωρούνται ότι βρίσκονται κοντά στον Μουαμάρ Καντάφι, ο Σααντί βρέθηκε στην κατοικία του κυβερνήτη της Αγκαντέζ. Την ίδια ώρα άφαντος παραμένει ο Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος έχει δηλώσει ότι προτιμά να πεθάνει παρά να εγκαταλείψει τη Λιβύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου