Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Μπόρις Τζόνσον: Σε καμία περίπτωση δεν ζητάω παράταση του Brexit- Δεν θέλω εκλογές - ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΠΙΝ

Ο Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τους Βρετανούς βουλευτές να μην επιχειρήσουν να καθυστερήσουν το Brexit, με νομοσχέδιο που θα πάει την Τρίτη στη Βουλή.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έκανε δήλωση έξω από τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Τζόνσον υποστήριξε ότι υπάρχει πρόοδος για μία συμφωνία για το Brexit και προειδοποίησε τους βουλευτές ότι θα «κόψουν τα πόδια» της Βρετανίας, αν ψηφίσουν την Τρίτη «άλλη μία άσκοπη καθυστέρηση».

«Εύχομαι να μην το κάνουν. Πρέπει να ψηφίσουν όλοι ενάντια στην άσκοπη καθυστέρηση του Κόρμπιν», είπε ο Τζόνσον. Οι βουλευτές θα επιχειρήσουν νόμο που θα εξαναγκάζει τον Τζόνσον να ζητήσει από την ΕΕ την αναβολή του Brexit έως τις 31 Ιανουαρίου 2020, αν δεν έχει πετύχει συμφωνία με τις Βρυξέλλες έως τις 19 Οκτωβρίου, ή αν έχει εξασφαλίσει την έγκριση της Βουλής για Brexit χωρίς συμφωνία.

«Θέλω να ξέρουν όλοι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ζητήσω από τις Βρυξέλλες την καθυστέρηση του Brexit», ξεκαθάρισε ο Τζόνσον. «Φεύγουμε στις 31 Οκτωβρίου, χωρίς “μήπως” και “αλλά», συμπλήρωσε.
Τι είπε και τι δεν είπε ο Τζόνσον για εκλογές

Τα σενάρια ότι η Βρετανία οδηγείται σε πρόωρες εκλογές είχαν φουντώσει ξανά τις τελευταίες ώρες. «Εγώ δεν θέλω εκλογές, εσείς δεν θέλετε εκλογές», είπε ο Μπόρις Τζόνσον απευθυνόμενος στον βρετανικό λαό. «Ας ενωθούμε κι ας τελειώνουμε με το Brexit», συμπλήρωσε.

Πάντως, Βρετανοί δημοσιογράφοι επισημαίνουν ότι με δεδομένο ότι ο Τζόνσον ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ζητήσει καθυστέρηση του Brexit, τότε σε περίπτωση που περάσει το επίμαχο νομοσχέδιο από τη Βουλή, τότε θα προτιμήσει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, ώστε να μην το εφαρμόσει.

ΠΗΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου