Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Η επέτειος της γενοκτονίας των Αρμενίων - Η Βόρειος Ήπειρος στα Ηνωμένα Έθνη

Η επέτειος της γενοκτονίας των Αρμενίων
Του Ν. Λυγερού

Φέτος η επέτειος της γενοκτονίας των Αρμενίων έχει αποκτήσει μια προστιθέμενη αξία λόγω της απόφασης του Γάλλου Προέδρου να την μετατρέψει σε εθνική ημέρα για τη Γαλλία. Έτσι αυτή η αιωνόβια γενοκτονία αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές, ακόμα κι αν η Τουρκία κάνει κάθε προσπάθεια για να το αποτρέψει. Οι κινήσεις της όμως είναι μάταιες, διότι οι Αρμένιοι Ομογενείς αλλά και η ίδια η Αρμενία κάνουν τεράστιες κινητοποιήσεις και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο. Έτσι δείχνει το παράδειγμα της αντίστασης στη βαρβαρότητα που δεν τα καταφέρνει όταν οι Δίκαιοι είναι συντονισμένοι και παράγουν έργο Ανθρωπότητας. Φέτος που γίνεται αιωνόβια και η γενοκτονία
των Ελλήνων του Πόντου είναι σημαντικό να λειτουργήσουμε συνδυαστικά, έτσι ώστε να ενεργοποιήσουμε σε πρακτικό επίπεδο την τριάδα γενοκτονιών μαζί με τη γενοκτονία των Ασσυρίων. Οι εξελίξεις που έχουν προκαλέσει οι διεκδικήσεις των Αρμενίων τόσο για την αναγνώριση, την ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας και βέβαια τη διεθνοποίηση, έχουν αλλάξει θεμελιακά τον αγώνα της Ανθρωπότητας κατά της βαρβαρότητας και με αυτήν την έννοια οι Αρμένιοι αποδεικνύουν ότι είναι λαός μαχητής.

Η Βόρειος Ήπειρος στα Ηνωμένα Έθνη
Του Ν. Λυγερού

Παραδοσιακά θεωρούμε ότι το πρόβλημα της Βορείου Ηπείρου αφορά αποκλειστικά στη σχέση που υπάρχει μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας. Όμως ήδη το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας αποδεικνύει ότι αυτό δεν στέκει αφού δεν το έχει υπογράψει η Ελλάδα. Επίσης το γεγονός ότι δεν έχει ακυρωθεί από καμία μεταγενέστερη συμφωνία και δεν έχει εφαρμοστεί είναι καθαρά ένα εσωτερικό πρόβλημα. Αν όμως συνειδητοποιήσουμε ότι οι Βορειοηπειρώτες είναι ένας από τους Αυτόχθονους Λαούς επειδή ζουν σ' ένα κράτος που έχει ιδρυθεί μετά την παρουσία τους τότε βλέπουμε ότι μπορεί να διεκδικήσουν και τα Δικαιώματα που έχουν αναγνωριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη το 2007. Αυτό γίνεται συμπληρωματικά με όλα όσα έχουν γίνει ήδη και αυτή η διεκδίκηση λειτουργεί ενισχυτικά. Είναι λοιπόν καλό να ενεργοποιηθεί η αρμόδια επιτροπή στα Ηνωμένα Έθνη και αυτό εξαρτάται από τους ίδιους τους Βορειοηπειρώτες και ειδικά αυτούς της Ομογένειας που ζουν Αμερική στην Νέα Υόρκη. Αυτός ο Αγώνας είναι βέβαια δίκαιος αλλά και στρατηγικός, αφού δημιουργεί ένα καινούργιο πλαίσιο για περισσότερες δράσεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου