Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ! Ο οφθαλμίατρος Ασαντ έβγαλε τα "μάτια" των φασιστών της ISIL με χειρουργικό πλήγμα


Του Στρατή Μαζίδη

Κακά μαντάτα για τον ψευτοχαλίφη του Αποκεφαλιστάν ύστερα από την ανεπανάληπτη επιτυχημένη στρατιωτική επιχείρηση των συριακών ενόπλων δυνάμεων ενάντια στο αρχηγείο της ISIL στη Ράκκα.

Ο ιατρός με ειδικότητα οφθαλμιάτρου, Μπασάρ αλ Ασαντ έβγαλε ...τα μάτια των ισλαμιστών σε μια εντυπωσιακή και 100% επιτυχημένη επιχείρηση που αξίζει να γίνει κινηματογραφική ταινία.

Η επιχείρηση διήρκεσε 4 ώρες και πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουλίου.

Ελικόπτερα του συριακού στρατού πέταξαν σε χαμηλό υψόμετρο κατά κύματα κι επανειλημμένα πάνω από τη Ράκκα δημιουργώντας μια πραγματική κατάσταση πανικού, φτιάχνοντας ψυχολογικό κλίμα κι αναγκάζοντας έτσι τους τρομοκράτες να κατευθυνθούν σε υπόγεια καταφύγια.

Γύρω στις 02:00 η πρώτη επίθεση έλαβε χώρα στα κεντρικά γραφεία της ISIL, 25 χλμ ανατολικά από τη Ράκκα καταστρέφοντας θέσεις με αντιαεροπορικά και βαριά πολυβόλα.

Η πραγματική έκπληξη όμως πραγματοποιήθηκε όταν τρία μεταγωγικά ελικόπτερα προσγειώθηκαν σιωπηλά μεταφέροντας ολόκληρες Ειδικές Μονάδες υπό τις διαταγές πολλών ανώτερων αξιωματικών της Συρίας.

Ο συριακός στρατός όπως αναφέρει το SYRIA NEWS είχε πληροφορίες πως επίκειτο σημαντική συνάντηση διοικητών των ανωτέρω κλιμακίων της ISIL.

Οι ειδικές μονάδες πλησίασαν αθόρυβα το αρχηγείο καλυπτόμενες από τους θορύβους των ελικοπτέρων και επιτέθηκαν στους τρομοκράτες πιάνοντάς τους στον ύπνο.



Άλλες μονάδες, εν τω μεταξύ, κατέλαβαν θέσεις κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο στρατόπεδο των τρομοκρατών, με την υποστήριξη της αεροπορίας και μαχητικών ελικοπτέρων που αποτέφρωσαν κάθε αυτοκίνητο και όχημα των μισθοφόρων ISIL.

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της επιχείρησης:

* Ολόκληρη η ομάδα της ISIL, πάνω από 300 ένοπλοι, σκοτώθηκαν

* 4 περιφερειακούς διοικητές της ISIS, συμπεριλαμβανομένου του Ιράκ, εξουδετερώθηκαν

* Διοικητές και αξιωματικοί στο υψηλότερο επίπεδο της ISIL πιάστηκαν αιχμάλωτοι και παρά τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση για την ταυτότητά τους, οι δραστικές αλλαγές θα φανούν στο πεδίο των μαχών στο επόμενο διάστημα.

* Μόνο ένας στρατιώτης των ειδικών μονάδων τραυματίστηκε.

Ο συριακός στρατός αποχώρησε με τους πολύτιμους κρατουμένους του ενώ συνεχίστηκε για τουλάχιστον μια ώρα ακόμη το κλίμα πανικού με τις κυκλικές και κατά κύματα κινήσεις των ελικοπτέρων.

ΠΗΓΗ freepen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου