Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

CHARLIE HEBDO: ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

Charlie Hebdo: Βόρεια και ανατολικά επικεντρώνεται η έρευνα της αντιτρομοκρατικής
Σε ύψιστο συναγερμό η Πόλη του Φωτός, μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, όπου 12 άνθρωποι έπεσαν νεκροί. Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο δραστών.
Σε εξέλιξη η τεράστια επιχείρηση της γαλλικής αντιτρομοκρατικής. Άνδρες χτενίζουν μία μεγάλη δασική περιοχή, βορειοανατολικά του Παρισιού, για τον εντοπισμό των δύο υπόπτων για το μακελειό στο Charlie Hebdo.
Δύο άνδρες, σύμφωνα με τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων, είναι οι δύο αδερφοί, Σαϊντ και Σερίφ Κουασί, που πραγματοποίησαν το πρωί ληστεία σε πρατήριο καυσίμων κοντά στο Villers-Cotterets, της περιοχής Aisne, 70 χιλιόμετρα έξω από το Παρίσι.

Βαριά οπλισμένοι άνδρες τελείωσαν την έρευνα στο χωριό Crepy-en-Valois, 16 χιλιόμετρα από το πρατήριο καυσίμων.
Τώρα, έχουν επικεντρώσει την έρευνά τους σε μία περιοχή της γαλλικής υπαίθρου που εκτείνεται από τη Soissons εως τη Villers-Cotteret.
xartis
Η περιοχή της βόρειας Γαλλίας, όπου εντοπίστηκαν σήμερα οι φερόμενοι δράστες της επίθεσης εναντίον της εφημερίδας Charlie Hebdo, έχει τεθεί σε κατάσταση ύψιστου αντιτρομοκρατικού συναγερμού, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.
Οι δράστες, μετά τη ληστεία, αφού συγκρούστηκαν με άλλο όχημα και εγκατέλειψαν το αυτοκίνητό τους. Επί τόπου έσπευσε η αστυνομία, που βρήκε μέσα στο όχημα δέκα βόμβες μολότοφ και δύο σημαίες τζιχαντιστών.
aderfoi
Σήμερα το πρωί και μετά την παράδοση του ενός από τους τρεις δράστες του 18χρονου Χαμίντ Μουράντ, τα δύο αδέρφια, ο 34χρονος Σαΐντ Κουατσί και του 32χρονος Σερίφ Κουατσί φέρονται να λήστεψαν ένα πρατήριο καυσίμων, παίρνοντας καύσιμα και τρόφιμα. Ο υπεύθυνος του πρατηρίου κατήγγειλε πως οι άνδρες φορούσαν κουκούλες και έφεραν βαρύ οπλισμό και επέβαιναν σε όχημα γκρίζου χρώματος.
benzinadiko
Οι γαλλικές αρχές βρίσκονται επί ποδός. Πάνοπλοι αστυνομικοί βρίσκονται στις εισόδους της πόλης, ενώ ελικόπτερα επιτηρούν τη γαλλική πρωτεύουσα, καθώς σήμερα το πρωί, λίγες ώρες μετά το μακελειό στο Charlie Hebdo, ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ σκοτώνοντας μια γυναίκα αστυνομικό.
Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν φαίνεται να συνδέεται πάντως με την χθεσινή επίθεση, ενώ οι αρχές αναζητούν το δράστη.
Όσον αφορά την χθεσινή επίθεση στην εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα, το πρωί της Πέμπτης η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έγιναν επτά προσαγωγές ατόμων που προέρχονται από το περιβάλλον των δυο υπόπτων.
Τα άτομα που προσήχθησαν στο Παρίσι και την πόλη Ρεμς, εκτιμάται ότι μπορεί να προσέφεραν βοήθεια ή να γνωρίζουν περισσότερα στοιχεία για τα δυο επικίνδυνα αδέλφια.
Παράλληλα, λίγο πριν τις 03:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης (8/1) έγινε επίσης γνωστό ότι παραδόθηκε με δική του πρωτοβουλία στις αρχές ο Μουράντ, ο νεότερος από τους φερόμενους ως δράστες της πολύνεκρης επίθεσης.
Μάλιστα όπως δήλωσε, προχώρησε σε αυτή την κίνηση καθώς είδε το όνομά του να κυκλοφορεί στα social media. «Έχει συλληφθεί και τεθεί υπό κράτηση», δήλωσε μια άλλη πηγή στο πρακτορείο. Άτομα του περιβάλλοντός του υποστηρίζουν πάντως ότι δεν έχει σχέση με την επίθεση.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου