Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Marine Le Pen: "Μόλις γίνω πρόεδρος της Γαλλίας θα επαναφέρω τη θανατική ποινή" (Βίντεο)

ΟΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ

Ανακοίνωση έβγαλε πριν από λίγο η πρόεδρος του γαλλικού Λαϊκού Μετώπου Ζ.Μαρίν Λεπέν η οποία δήλωσε ότι θα επαναφέρει την θανατική ποινή το 2017 μόλις κερδίσει τις προεδρικές εκλογές.
"Πιστεύω ότι η θανατική ποινή πρέπει να υπάρχει στο νομικό μας οπλοστάσιο" είπε η Λε Πεν στο τηλεοπτικό κανάλι France 2.
"Πάντα έλεγα ότι θα προσφέρω στους Γάλλους πολίτες την δυνατότητα να εκφραστούν για το θέμα μέσω δημοψηφίσματος".
Στη δήλωση αυτή προχώρησε σε σχόλιο περί του "ισλαμικού φονταμενταλισμού" όταν είπε η Γαλλίδα πολιτικός "ότι προκαλεί χιλιάδες θανάτους καθημερινά"
Αμέσως μετά την αιματηρή επίθεση η Μαρίν Λεπέν έβγαλε έναν λόγο με πάθος εναντίον αυτού που η ίδια κατονόμασε "μισητή ιδεολογία" και εννοούσε τον σουνιτικό εξτρεμισμό (που οι ΗΠΑ εξέθρεψαν σχεδόν σε όλα τα σημεία του πλανήτη για να εξυπηρετήσουν τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα)
"Δεν πρέπει να φβόμαστε να λέμε τις λέξεις όπως είναι: Πρόκειται για μια τρομοκρατική επίθεση στο όνομα του ριζοσπαστικού Ισλάμ"
"Ο χρόνος μας τελείωσε για άρνηση και υποκρισία. Η απόλυτη άρνηση του ισλαμικού φονταμενταλισμού πρέπει να ακουστεί καθαρά και δυνατά."
Αίσθηση προκάλεσε όμως η παραδοχή του Γάλλου πρωθυπουργού ότι οι φονιάδες του Charlie Hebdo ήταν υπό παρακολούθηση και όμως προχώρησαν κανονικά στην απεχθή ενέργειά τους.
Στην παραδοχή ότι οι δράστες της πολύνεκρης επίθεσης στα γραφεία του Charlie Hebdo βρίσκονταν υπό καθεστώς παρακολούθησης από τις αστυνομικές και τις δικαστικές αρχές προχώρησε ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς.
Μιλώντας στο δίκτυο RTL, o Βαλς είπε ότι δεν υπάρχει «μηδενικός κίνδυνος» και επικαλέστηκε τις «δυσκολίες» που προκαλεί στην αστυνομία «ο μεγάλος αριθμός των ατόμων που συνιστούν εν δυνάμει κίνδυνο».
Η γαλλική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των δραστών. Πρόκειται για τους Σαΐντ Κουασί, Σερίφ Κουασί και Χαμίντ Μουράντ. Ο τελευταίος παραδόθηκε στη γαλλική αστυνομία, οι πρώτοι δύο, αδέλφια, αναζητούνται ως οι άλλοι δύο δράστες της επίθεσης στα γραφεία του Charlie Hebdo, με απολογισμό 12 νεκρούς. Ο ένας από αυτούς είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση και ήταν γνωστός στις αρχές για τις ακραίες θέσεις του.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου