Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Το τουρκικό ΥΠΕΞ προειδοποίησε με τρομοκρατικό χτύπημα στο Όσλο εάν δεν αποσυρθεί πίνακας με Κούρδισσες αντάρτισσες

Διαβάστε επίσης εδώ: Oslo painting with Ocalan quote, Kurdish fighters angers Turkey

Το καθεστώς Ερντογάν νομίζει ότι μπορεί να ασκεί λογοκρισία και τρομοκρατική ρητορική και στη Νορβηγία. Το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών απαίτησε από τον Δήμο του Όσλο να αποσύρει έργο τέχνης που εικονίζει Κούρδισσες αντάρτισσες των YPJ που πολέμησαν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

«Το Τουρκικό ΥΠΕΞ απαιτεί από τον Δήμο του Όσλο να μαζέψει το έργο τέχνης «Rojava: The Women’s Revolution», της Gelawesh Waledkhani, που αποτυπώνει γυναίκες πολεμίστριες του Κουρδιστάν, σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

»Φυσικά, οι φορείς Τέχνης του Όσλο υποστηρίζουν το εξαιρετικό έργο», σχολιάζει στο Twitter ο Παναγιώτης Παύλος, ερευνητής στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Όσλο.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι ένας πίνακας, «που υποτίθεται ότι σχετίζεται με τα “δικαιώματα των γυναικών”, αλλά χρησιμεύει ως προπαγάνδα της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/PYD/YPG, επιτρέπεται να εκτεθεί σε δημόσιο ανοιχτό χώρο ως μέρος μιας δραστηριότητας που χρηματοδοτείται από τον Δήμο του Όσλο».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί τον Δήμο του Όσλο ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία «παρά τα διπλωματικά μας διαβήματα».

«Αυτή η τρομοκρατική προπαγάνδα πρέπει να σταματήσει αμέσως.

»Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όσους ανέχονται την τρομοκρατία ότι και αυτοί θα μπορούσαν να πληγούν μια μέρα από αυτή τη μάστιγα», απειλεί το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Προσέξτε, είναι σημαντικό. Η τουρκική κυβέρνηση απειλεί τον Δήμο του Όσλο ότι, εάν δεν αποσύρει τον πίνακα με τις Κούρδισσες αντάρτισσες μπορεί να υποστεί τρομοκρατική επίθεση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν απειλεί τη Δύση με τρομοκρατικά χτυπήματα.

Την προηγούμενη φορά που το έκανε ακολούθησε το μακελειό στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο του 2016.


Το είχαμε επισημάνει τότε ως TRIBUNE, το είχε γράψει και η Washington Post: Turkey’s Erdogan warned of Brussels terror just days before it happened

ΠΗΓΗ tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου