Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Κέρδη με... επιφυλάξεις στην Ευρώπη, μετά τη χθεσινή "καταιγίδα"

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/Markets.asp?id=1259279
Το σύνηθες μοτίβο των προηγούμενων συνεδριάσεων, με έντονα ανοδικές κινήσεις στις πρωινές συναλλαγές, εμφανίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, ωστόσο η πρόσφατη υπερβολική μεταβλητότητα δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού.

Παρά τη φημολογία που αναπτύχθηκε χθες για πιθανή υποβάθμιση της Γαλλίας και προβλήματα στις γαλλικές τράπεζες, η οποία αναθέρμανε τις ανησυχίες για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, οι τιμές των μετοχών δείχνουν ιδιαίτερα φθηνές σε αυτά τα επίπεδα, σημειώνει η IG Markets.

«Οι εταιρείες συγκεντρώνουν μετρητά και ενισχύουν τις προθέσεις τους για εξαγορές και συγχωνεύσεις, όταν περάσει η θερινή ραστώνη του Αυγούστου», προσθέτει.

Στο Παρίσι, όπου χθες οι γαλλικές τράπεζες βρέθηκαν στο επίκεντρο των φημών, η μετοχή της Societe Generale ενισχύεται σε ποσοστό 4,9%, ενώ ο τίτλος της Credit Agricole σημειώνει κέρδη 6,7%.


Η  Societe Gennerale ήταν το θύμα «γελοίων» φημών της αγοράς την Τετάρτη, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής τράπεζας σε συνέντευξή του με την Le Figaro που δημοσιεύεται σήμερα.

«Υπέστημεν σειρά επιθέσεων στις αγορές, πρώτα με τη μορφή φημολογιών, που διαψεύστηκαν από τους οίκους αξιολόγησης, σχετικά με το ότι η Γαλλία θα χάσει την αξιολόγηση ΑΑΑ. Έπειτα, από σπέκουλα που κατέλαβε τον τραπεζικό κλάδο, και τέλος, κάποιες γελοίες φήμες , τις οποίες διαψεύδω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, για την Societe Generale», δήλωσε ο Frederic Oudea στην εφημερίδα.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, αύξηση 88% κατέγραψαν τα κέρδη β΄ τριμήνου της Zurich Financial Services, μετά από την πώληση της New China Life Insurance. Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 1,33 δισ. δολάρια από τα 707 εκατ. δολάρια πριν από ένα χρόνο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 1,04 δισ. δολάρια.

Στο ταμπλό, ο εκτιμητής της πορείας των χρηματιστηριακών αγορών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, ο Euro Stoxx 50 καταγράφει κέρδη 1,40%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 1,75%. Ο γερμανικός DAX ενισχύεται σε ποσοστό 2,05%, ενώ στο Παρίσι ο CAC-40 κινείται στο +1,70%.

Κέρδη 1,07% σημειώνει ο IBEX στην Ισπανία, σε ποσοστό 0,99% ενισχύεται ο ιταλικός MIB, ενώ στην Πορτογαλία ο PSI καταγράφει άνοδο 1,09%. Ο ελβετικός SMI ενισχύεται 1,54%.

Αρνητικά πρόσημα εμφανίζουν οι δείκτες στη Ρωσία, με τον RTS στο +3,29% και τον Micex στο +2,80%. Στην Τουρκία ο δείκτης ISE ενισχύεται σε ποσοστό 2,14%.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου