Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Λονδίνο: Ετοιμάζουν Ολυμπιακούς παλεύοντας με τους ταραξίες

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/international/item/2663


της Μαρίας Γιαχνάκη


Στο Λονδίνο τα έργα για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012 συνεχίζονται νύχτα μέρα δίνοντας ήδη στην Βρετανική πρωτεύουσα, αλλά και στα γύρω προάστια άλλη μορφή από εκείνη που είχαν συνηθίσει οι κάτοικοι ως τώρα.  Ακόμη και στις υποβαθμισμένες συνοικίες που οι συμμορίες και οι άστεγοι είχαν τον πρώτο λόγο τώρα τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον έχουν τα ολυμπιακά έργα και τα τεράστια στάδια.
Τα εμπορικά κέντρα πήραν τη θέση των φτωχών συνοικιών και οι σκοτεινές πλατείες στις οποίες σύχναζαν οι φτωχοί οι  άνεργοι  αλλά και οι νεαροί  έγιναν εργοτάξια  για ολυμπιακά ακίνητα που θα εξυπηρετούν τους αθλητές που θα καταφθάσουν το επόμενο καλοκαίρι.


Ο φακός του ΒriefingΝews απαθανάτισε  τα ολυμπιακά έργα που συνεχίζονται  με αστυνόμευση όλο αυτό το διάστημα των εξεγέρσεων στο Λονδίνο.

Όμως τα βίαια φαινόμενα και οι συγκρούσεις των τελευταίων ημερών δημιούργησαν αναστάτωση όχι μόνο στους κατοίκους του Λονδίνου αλλά και στον κρατικό μηχανισμό που φοβήθηκε για το αντίκτυπο που θα είχαν αυτές οι εξεγέρσεις στα μάτια του υπόλοιπου κόσμου ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων.

Δεν θα συγχωρούσαν με τίποτα να συμβεί το μοιραίο και να υπάρξουν θύματα τουρίστες από τις εξεγέρσεις αυτές.  Από την πρώτη στιγμή λοιπόν απαγόρευσαν την είσοδο σε αξιοθέατα που βρισκόταν κοντά στις επικίνδυνες περιοχές. Άδειασαν  ακόμη και τους δρόμους από τουριστικά λεωφορεία και τουρίστες.  Οι δρόμοι του Λονδίνου σε αυτές τις περιοχές θύμιζαν νεκρή πόλη και οι λιγοστοί που έφταναν έξω από το πάρκα , τα μουσεία και τα ερευνητικά κέντρα έμεναν άπραγοι όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του BriefingNews που βρέθηκε και σήμερα σε αυτές τις περιοχές.

Λίγο πιο κάτω βέβαια από τις περιοχές αυτές που ζουν κάθε νύχτα τον εφιάλτη,  το χρηματοοικονομικό κέντρο του Λονδίνου στο Κάναρι Γουόρφ ζει στους δικούς του ρυθμούς με τα ψηλά κτίρια να λάμπουν, τους χρηματιστές και τραπεζίτες γνωστών και μεγάλων οικονομικών οίκων να απολαμβάνουν το μεσημεριανό τους στα γύρω υπερπολυτελή καφέ καλά φυλαγμένοι από τους άνδρες της αστυνομίας.

Εικόνες από Λονδίνο
 
Οι τελευταίες απειλές του Βρετανού πρωθυπουργού για τη χρήση αντλιών νερού σίγουρα ταρακούνησε τους νεαρούς ταραξίες . Αυτό όμως που σίγουρα τους τρομοκράτησε ήταν ότι η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα  εικόνες από υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες αποδεικνύοντας ότι έχει πλήρη γνώση για την ταυτότητα των ταραξιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου