Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Αντισυνταγματικές οι αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/67864.html

image


Επειδή η κυβέρνηση δεν μπορεί (ή δεν θέλει) να πάρει τα λεφτά από αυτούς που σχεδόν πότε δεν πλήρωσαν εισφορές και τους αφήνει να δουλεύουν ακόμη (Βλέπε βαρώνοι των ΜΜΕ, εταιρείες με αλοδαπούς κ.αλ), αυξάνει τις εισφορές για να πληρώσουν για μία ακόμη φορά οι τίμιοι  φορολογούμενοι τους οποίους έχουν οδηγήσει σε λουκέτα και μαρασμό.  Mε ενστάσεις που θέτουν ζητήματα συνταγματικότητας και νομιμότητας, οι δικηγόροι αντιδρούν τόσο στο νεοψηφισθέντα νόμο 3986/11 με τον οποίο αυξήθηκαν οι ασφαλιστικές τους εισφορές όσο και στο νομοσχέδιο του υπουργεί( ή αλ΄λιώς τα κορόιδα) ου Oικονομικών για τους υπό συγχώνευση ή κατάργηση φορείς του δημόσιου τομέα στο σκέλος που ρυθμίζει την τύχη των έμμισθων δικηγόρων που απασχολούνται στους φορείς αυτούς.


Mε επιστολή του προς τον υπουργό Eργασίας, Γ. Kουτρουμάνη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Aθηνών Γ. Aδαμόπουλος υπογραμμίζει ότι οι ρυθμίσεις κινούνται και πάλι σε λάθος κατεύθυνση, παραβλέποντας τις ιδιαιτερότητες του δικηγορικού λειτουργήματος και τις ειδικότερες συνθήκες εισόδου στο σώμα των νέων δικηγόρων. Συγκεκριμένα παραβλέπουν την αδιαμφισβήτητη συρρίκνωση της δικηγορικής ύλης και την αντίστοιχη συρρίκνωση των δικηγορικών εισοδημάτων, που έχει επέλθει λόγω και της κρίσης.
Στην πρώτη κατηγορία
H πρόσθετη εισφορά στους προ του 1993 ασφαλισμένους -τονίζει- επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το ήδη δυσανάλογο (σε σχέση με την προσδοκώμενη σύνταξη) ποσό των ετησίων εισφορών, ενώ η υποχρεωτική μετάταξη των ασφαλισμένων μετά το 1993 στην αμέσως επόμενη ασφαλιστική κατηγορία ανά τριετία παραγνωρίζει τη διαπίστωση του Tαμείου Nομικών ότι έχει υπαχθεί σχεδόν το σύνολο των νέων ασφαλισμένων στην 1η ασφαλιστική κατηγορία, προφανώς λόγω αδυναμίας να καταβάλει τα αυξημένα ποσά των ανώτερων κατηγοριών, αποδεχόμενο έτσι την προοπτική είσπραξης πενιχρής σύνταξης μετά 40ετή ασφάλιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου