Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Ισραήλ: Αντίθετος ο πρωθυπουργός Νετανιάρχου στις περικοπές για την Άμυνα

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Ισραήλ: Αντίθετος ο πρωθυπουργός Νετανιάρχου στις περικοπές για την Άμυνα
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε περικοπή στον προϋπολογισμό της Άμυνας προκειμένου να χρηματοδοτηθούν μέτρα κοινωνικής προστασίας, σε απάντηση του κινήματος διαμαρτυρίας που εκδηλώθηκε στα μέσα Ιουλίου, γράφει σήμερα η εφημερίδα Γεντιότ Αχρονότ.

"Ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι τα αιτήματα για μείωση του προϋπολογισμού της Άμυνας δεν λαμβάνονται υπόψη όταν απειλείται η ασφάλεια της χώρας", δήλωσε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ωστόσο ο επικεφαλής της κυβέρνησης είναι αντίθετος και στο αίτημα για αύξηση του προϋπολογισμού της Άμυνας που ζήτησε ο στρατός λόγω της παρούσας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, σύμφωνα πάντα με τη Γεντιότ Αχρονότ.

Το γραφείο του πρωθυπουργού υπενθύμισε μόνο ότι ο Νετανιάχου είχε πει σε συνεδρίαση την περασμένη εβδομάδα της επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου ότι το "Ισραήλ πρέπει να αντισταθεί στις προκλήσεις για την ασφάλειά του και να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη αστάθεια στην περιοχή", όταν τέθηκε το θέμα των περικοπών στην Άμυνα.

Ο υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ, εκφράζοντας την υποστήριξή του στο κίνημα κοινωνικής διαμαρτυρίας, δήλωσε επίσης πρόσφατα ότι είναι αντίθετος στις περικοπές του αμυντικού προϋπολογισμού.

Ο ετήσιος προϋπολογισμός της Άμυνας στο Ισραήλ ανέρχεται σε 13 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τρία δισεκατομμύρια δολάρια είναι αμερικανική στρατιωτική βοήθεια, δηλαδή το αντίστοιχο σχεδόν 7% του ΑΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου