Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Ρωσία: Υπέρ της ένταξης της χώρας στην ευρωζώνη

Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/

russiaΟ ρώσος μεγιστάνας Μιχαήλ Προχόροφ, επικεφαλής του φιλελεύθερου δεξιού κόμματος Δίκαιος Σκοπός, δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία πρέπει να ενταχθεί στην ευρωζώνη εκτιμώντας ότι αυτό θα βοηθούσε "κάποιες ευρωπαϊκές χώρες να αποφύγουν τη χρεοκοπία".

    "Η Ρωσία θα πρέπει να κάνει ένα στρατηγικό βήμα προς την προσέγγισή της με την Ευρώπη και να ενταχθεί στην ευρωζώνη και στο χώρο Σένγκεν", δήλωσε ο Προχόροφ στη διάρκεια συνέντευξη Τύπου.


   Η δημιουργία "μίας μεγάλης Ευρώπης από τη Λισαβόνα ως το Βλαδιβοστόκ" θα βοηθήσει "κάποιες ευρωπαϊκές χώρες να αποφύγουν τη χρεοκοπία", εκτίμησε ο ρώσος μεγιστάνας, ένας από τους 50 πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο με περιουσία που εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 18 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

    Η Ρωσία θα μπορούσε να δεχθεί "έναν αριθμό ευρωπαϊκών εταιρειών", επεσήμανε ο Προχόροφ.

    Όμως ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ίγκορ Σούβαλοφ φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη, καθώς εκτιμά ότι η ένταξη της Μόσχας στην ευρωζώνη θα προκαλούσε "αδιέξοδο" και θα οδηγούσε "τη Ρωσία να εγκαταλείψει τις πολιτικές της θέσεις και την κυριαρχία της".

    "Οι δηλώσεις του Προχόροφ αποδεικνύουν ότι πρόκειται για έναν μεγάλο επιχειρηματία που δεν υπερασπίζεται το εθνικό συμφέρον, αλλά αυτά των πολυεθνικών που επιθυμούν να ασκούν ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή στο κράτος", επεσήμανε ο Σούβαλοφ στο ραδιοφωνικό σταθμό Ηχώ της Μόσχας.

    Ο Προχόροφ, επικεφαλής της επενδυτικής εταιρείας Onexim, ανέλαβε τα ηνία του κόμματος Δίκαιος Σκοπός μόλις στα τέλη Ιουνίου, επιθυμεί όμως να κερδίσει μία έδρα στο κοινοβούλιο στις εκλογές του Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου