Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Η SNB εξετάζει μέτρα, το φράγκο υποχωρεί

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1259328
Οι δηλώσεις αξιωματούχου της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας, ότι το φράγκο θα μπορούσε να συνδεθεί με το ευρώ, έστω προσωρινά, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η ξέφρενη πορεία του ελβετικού νομίσματος επηρεάζει την αγορά συναλλάγματος, ενώ η σχετική ανάκαμψη των μετοχών μετά τη χθεσινή «κατάρρευση» δίνουν ώθηση στο ευρώ.

Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 1,0533 φράγκα, σημειώνοντας κέρδη 2,35% έναντι του ελβετικού νομίσματος, ενώ έναντι του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,76% στα 1,4267 δολάρια.

Σε σχέση με τη στερλίνα το ευρώ κινείται στις 0,8813 στερλίνες, με κέρδη 0,41%, ενώ έναντι του ιαπωνικού γεν ανακάμπτει σε ποσοστό 0,46% στα 109,200 γεν.

Η Swiss National Bank εξετάζει μία σειρά μέτρων για τη συγκράτηση του φράγκου και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να το επηρεάσει άμεσα, ακόμη και με προσωρινή σύνδεσή του με το ευρώ, δήλωσε ο Thomas Jordan, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της SNB σε συνέντευξή του στην ελβετική Tages Anzeiger.


«Δεδομένου ότι είναι συμβατά με την σταθερότητα των τιμών μακροπρόθεσμα, έχουμε τη δυνατότητα να λάβουμε προσωρινά μέτρα που επηρεάζουν άμεσα τις ισοτιμίες», τόνισε, για να προσθέσει ότι το ελβετικό φράγκο είναι υπερβολικά υπερτιμημένο κατά την τρέχουσα περίοδο έναντι του ευρώ και του δολαρίου, γεγονός που εγείρει κινδύνους για την ελβετική οικονομία.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου