Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Συρία: Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα από τον στρατό του Άσαντ

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=85773&catID=14


Δεκάδες άμαχοι πολίτες σκοτώθηκαν σήμερα από τα πυρά των συριακών δυνάμενων ασφαλείας, καθώς συνεχίζεται η βίαιη καταστολή του κινήματος κατά του προέδρου Άσαντ.

Οι επιχειρήσεις τους στρατού έχουν επικεντρωθεί τις 2 τελευταίες μέρες στην επαρχία της Χομς, προκείμενου να καταστείλουν και εκεί τις αντικαθεστωτικές κινητοποιήσεις.

Άρματα μάχης εισέβαλλαν σήμερα στην πόλη Κασίρ και έβαλλαν εναντίον των κατοικιών, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον επτά άμαχοι πολίτες. Στην π[όλη έχουν διακοπεί η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες.

Κατά την διάρκεια επιχειρήσεων του στρατού τα ξημερώματα στην Κισάρ –στα σύνορα με τον Λίβανο- σκοτώθηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας τουλάχιστον 7 άνθρωποι, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 16.





Ολονύχτιες επιχειρήσεις με 14 άρματα μάχης έγιναν και στην πόλη Σαρακέμπ, όπου τουλάχιστον 100 άνθρωποι συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Ερασιτεχνικό βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, δείχνει τον μιναρέ ενός τζαμιού στην πόλη Ντεϊρ Αλ Ζουρ να καταρρέει όταν το τζαμί, που είναι συνεχώς ανοικτό για τους πιστούς, βομβαρδίζεται από άρματα μάχης . Ο στρατός αρνείται ότι βομβαρδίζει χωρίς λόγο και υποστηρίζει ότι αμύνεται όταν δέχεται επίθεση από «συμμορίες» που ευθύνονται για τον θάνατο πολιτών και στρατιωτικών. 


Ο Μπασάρ αλ Άσαντ αδιαφορεί για τις κυρώσεις και τις πιέσεις που επιβάλλονται στον ίδιο και το καθεστώς του και συνεχίζει να πνίγει στο αίμα τη χώρα του. Η κρατική τηλεόραση δείχνει σκηνές με τους στρατιώτες να πανηγυρίζουν μετά την «επιτυχημένη αποστολή» τους στην Χάμα, όπου «αποκατέστησαν την τάξη και την ειρήνη στην πόλη».

Τα αιματηρά εισόδια ακολούθησαν την χθεσινοβραδινή απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για περαιτέρω οικονομικές κυρώσεις στην Συρία και συγκεκριμένα στην κεντρική τράπεζα της χώρας και τον οργανισμό τηλεπικοινωνιών, που ελέγχονται από τον Άσαντ.

Η βίαιη και αιματηρή καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης στην Χάμα, άφησε πάνω 100 νεκρούς και οι εικόνες καταστροφής έχουν ξεσηκώσει την διεθνή κοινή γνώμη κατά του Σύρου προέδρου.






Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών προειδοποίησε σήμερα τη Συρία ότι θα επιβάλλει κι άλλες κυρώσεις εάν η βία εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών δεν σταματήσει, ανακοίνωσε πριν από λίγο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Συρία, προειδοποίησε τον Σύρο ΥΠΕΞ ότι υπάρχει η πιθανότητα επιβολής κι άλλων κυρώσεων εάν η Δαμασκός δεν πάψει να ασκεί βία εναντίον των πολιτών που διαδηλώνουν εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαντ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία μια "δημοκρατική μετάβαση" στη Συρία και ζήτησαν από τον Άσαντ να τερματίσει τη βία και την αιματοχυσία κατά του συριακού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου