Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

«ΘΑ ΣΑΣ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ» «Ιδιώνυμο» για την κουκούλα και στρατό στους δρόμους εξετάζει ο Κάμερον

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63295302

  Ως αμιγώς εγκληματικά περιστατικά χαρακτήρισε ο Ντέϊβιντ Κάμερον τις βιαιότητες που σαρώνουν την Αγγλία, επιρρίπτονας στην Αστυνομία ευθύνες για την αρχική της αντίδραση στις ταραχές. Δεν απέκλεισε την εμπλοκή του στρατού σε κάποιες αποστολές, προανήγγειλε δε μέτρα κατά της κουκούλας και αναθεώρηση των συνθηκών απαγόρευσης κυκλοφορίας σε έκτακτες περιπτώσεις.

"Είναι σαφές ότι υπήρξαν προβλήματα στην αρχική απόκριση της αστυνομίας στις ταραχές. Με απλά λόγια, υπήρξαν πολλοί λίγοι αστυμνομικοί στους δρόμους και η τακτική που χρησιμοποίησαν δεν απέδωσε. Οι επικεφαλής του Σώματος ήταν ειλικρινείς απέναντί μου για το τι ακριβώς συνέβη", δήλωσε ο Κάμερον ενώπιον του εκτάκτως συγκληθέντος Κοινοβουλίου, διευκρινίζοντας:
"Αρχικά η αστυνομία είδε τα περιστατικά ως ζήτημα διατάραξης της δημόσιας τάξης. Και όχι σαν περιστατικά εγκληματικότητας".
"Η αλήθεια είναι ότι η αστυνομία είχε να αντιμετωπίσει ένα νέο πρόβλημα. Πολλοί άνθρωποι έκαναν το ίδιο πράγμα -βασικά λεηλασία- σε πολλές περιοχές την ίδια στιγμή", είπε ο Κάμερον που φρόντισε σε κάθε στιγμή της ομιλίας του να αποσυνδέσει το βίαια πενθήμερο από την οικονομική κατάσταση σημαντικής μερίδας του βρετανικού πληθυσμού.
Υποσχέθηκε πως θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να επανέλθει η τάξη ενώ ανάμεσα στα μέτρα που δήλωσε ότι μελετώνται περιλαμβάνονται μία σειρά από πρωτόγνωρες για τη χώρα κατασταλτικές προβλέψεις, όπως:

  • Ενδεχόμενοι περιορισμοί και απαγόρευση επικοινωνίας στα social media όταν μέσω αυτών σχεδιάζεται βία, αταξία και εγκληματικές ενέργειες
  • Νέες εξουσίες στους αστυνομικούς ώστε να έχουν το δικαίωμα να ζητούν την αφαίρεση της κουκούλας εφόσον διαπιστώνονται υποψίες εγκληματικότητας
  • Σκληρότερες δικαστικές ποινές
  • Νέα προγράμματα κατά των συμμοριών, ανάλογα με τα ισχύοντα στις ΗΠΑ.
Στρατός στις ειδικές αποστολες
"
Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να βεβαιωθεί ότι λαμβάνονται υπόψη όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και το αν υπάρχουν κάποιες αποστολές που μπορεί να αναλάβει ο στρατός ώστε περισσότεροι αστυνομικοί να είναι διαθέσιμοι στην πρώτη γραμμή", σημείωσε επίσης ο Κάμερον που δεσμεύθηκε ότι οι υπεύθυνοι για τις λεηλασίες και τα επεισόδια θα εντοπιστούν και θα τιμωρηθούν:
"Η αντεπίθεση έχει πραγματικά ξεκινήσει. Στην έκνομη αυτή μειονότητα, τους εγκληματίες που έκλεψαν ό,τι μπορούσαν λέω αυτό: Θα σας ξετρυπώσουμε, θα σας βρούμε, θα σας δικάσουμε και θα σας τιμωρήσουμε. Θα πληρώσετε για ό,τι έχετε κάνει".
Ένα χρόνο πριν από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων η Βρετανία πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι "μία χώρα καταστροφής, αλλά μία χώρα που χτίζει", κατέληξε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου