Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν πέφτει η ανεργία στις ΗΠΑ - "Πυρά" κατά Ομπάμα

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Τον Αύγουστο το ποσοστό των ανέργων στο σύνολο του ενεργού πληθυσμού στις ΗΠΑ παρέμεινε πάνω από το 9% (9,1%), πράγμα που έδωσε αφορμή για σφοδρή κριτική εκ μέρους των Ρεπουμπλικανών στην κυβέρνηση Ομπάμα.

"Διερωτώνται οι Αμερικανοί, πού είναι οι θέσεις εργασίας;" ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ.

"Αφουγκράζονται οι Ρεπουμπλικάνοι, επικεντρώνονται στον αποκλεισμό των εμποδίων ώστε η απασχόληση να μεγιστοποιηθεί, είτε μέσω κατάργησης άχρηστων κανονισμών, που απλά αυξάνουν τελικά τις τιμές, είτε εφόσον η Ουάσινγκτον πεισθεί να μη δαπανά χρήματα που δεν διαθέτουμε".

Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος εστίασε στο ότι για 18ο διαδοχικό μήνα ο ιδιωτικός τομέας δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, συνολικά αυτό το διάστημα 2,4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

"Πρέπει να γιγαντωθεί η ανάπτυξη της οικονομίας μας, για να αναπληρώσουμε τις απολεσθείσες θέσεις εργασίας" εξαιτίας της διεθνούς οικονομικής κρίσης, σχολίασε στον ιστότοπό της η οικονομική σύμβουλος του προέδρου Ομπάμα, Κάθριν Έιμπραχαμ, υπεραμυνόμενη της απασχόλησης στις υποδομές, την οποία θέλει να ενισχύσει ο πρόεδρος Ομπάμα, παρότι οι Ρεπουμπλικάνοι διαφωνούν.          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου