Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑΤΟΙΚΟΥ ΡΑΝΤΑΡ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

2-9-2011 Εφ. Νετγκαζέτε

Οι ΗΠΑ στήνουν στην Τουρκία ραντάρ ενάντια στο Ιράν
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Μη επονομαζόμενος ανώτατος αξιωματούχος του Αμερικανικού Υπουργείου Αμύνης δήλωσε πως στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να εγκατασταθεί στην Τουρκία το ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης AN/TPY-2. Ο αξιωματούχος μιλώντας στην εφημερίδα Wall Street Journal ανέφερε πως το που θα εγκατασταθεί το ραντάρ καθορίστηκε, αλλά ανέφερε πως το μέρος είναι απόρρητο.




Πρόσθεσε πως η απόφαση για την εγκατάσταση ήταν της Άγκυρας, κάτι που θα ενδυναμώσει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Όταν ρωτήθηκε εάν θα επηρεάσει το θέμα η ένταση με την Συρία, απάντησε πως δεν πιστεύει κάτι τέτοιο. Ο αξιωματούχος ανέφερε πως ¨Τα ραντάρ και τα συστήματα πυραύλων των ΗΠΑ ανά τον κόσμο, για να αυξήσουν την απόδοση τους μπορούνε και ανταλλάσουν δεδομένα¨.
Στην είδηση αναφέρεται πως τα ραντάρ τύπου ‘AN/TPY-2′ θα είναι εξοπλισμένα με το αντιπυραυλικό σύστημα Aegis που έχει κατασκευαστεί από την εταιρία Raytheon και θα είναι συνδεδεμένα με το Αμερικανικό Ναυτικό.
Το σύστημα μπορεί να κλειδώσει το σύστημα ανάφλεξης, το τερματικό και το σώμα του στόχου. Ο στόχος είναι μέχρι το 2018 το πυραυλικό αμυντικό σύστημα να καλύψει όλη την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου