Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Χ.Α.: Κάτω από τις 900 μονάδες και πάλι ο Γ.Δ.

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2048110


Κάτω από τις 900 μονάδες υποχώρησε ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα συνεχιστούν σε περίπου 10 ημέρες.



Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι όσα λέγονται σχετικά με διακοπή των συνομιλιών με την τρόικα, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων εισπρακτικού χαρακτήρα.
«Η έκθεση από τη Βουλή που βγήκε για το έλλειμμα, η παραδοχή από τον υπουργό (Οικονομικών) σήμερα ότι οι στόχοι θα είναι άπιαστοι και τα δημοσιεύματα για εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, όλα αυτά επηρέασαν το κλίμα», δήλωσε στο Reutersm ο Νίκος Χριστοδούλου, αναλυτής στην Merit Χρηματιστηριακή. «Φαίνεται ότι θα κρατήσουν επί μακρόν οι συζητήσεις και ίσως καθυστερήσει η έκτη δόση», πρόσθεσε.
Συγκεκριμένα, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε στις 891,93 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 3,98%. Σε εβδομαδιαία βάση ο δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,35%.
Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 55,36 εκατ. ευρώ.
Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, μόνο 38 βρέθηκαν σε θετικό έδαφος, 93 υποχώρησαν και 43 παρέμειναν αμετάβλητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου