Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ GÜL ΓΙΑ ΤΟ «ΣΧΕΔΙΟ Β»

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/

«Η Τουρκία επιδιώκει σταθερότητα και για να επιτευχθεί η ειρήνη και η σταθερότητα, το Ισραήλ οφείλει να κάνει κάποια βήματα»
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Abdullah Gül, έκανε κάποιες δηλώσεις σχετικά με την έκθεση του ΟΗΕ για το Mavi Marmara και το «σχέδιο Β» της Τουρκίας για το Ισραήλ.
«Για μας αυτή η έκθεση δεν έχει ισχύ», είπε ο πρόεδρος Gül και συνέχισε ως εξής:


«Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, εξηγούν τη θέση του κράτους της Τουρκίας. Βασικά τα μέτρα αυτά θα λαμβάνονταν νωρίτερα. Περιμέναμε για να δώσουμε ευκαιρία στην καλή θέληση ορισμένων συμμαχικών κρατών. Κάποιοι δεν κατάλαβαν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας. Μπορεί να παρθούν και άλλα διαφορετικά μέτρα, ανάλογα με το πώς θα φερθεί το Ισραήλ. Η ισραηλινή κυβέρνηση οφείλει να παρακολουθήσει καλά αυτά που συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή. Η Τουρκία, ως η ισχυρότερη χώρα της περιοχής αυτής, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να προστατέψει όχι μόνο το δικό της δικαίωμα και δίκιο, αλλά όλων των αθώων ανθρώπων. Η Τουρκία επιδιώκει σταθερότητα. Και για να επιτευχθεί η ειρήνη και η σταθερότητα, υπάρχουν κάποια βήματα που θα πρέπει να κάνει το Ισραήλ. Ευελπιστούμε ότι θα τα αντιληφθούν μόνοι τους, αν όχι, θα τους τα εξηγήσουν οι σύμμαχοί τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου