Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Και οι άμαχοι σκοτώνονται… Ο Πούτιν βομβαρδίζει και καταστρέφει, οι Δυτικοί μετρούν τα …άστρα: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

Μια κουβέντα του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου έδειξε την αποφασιστικότητα του προέδρου Τζο Μπάιντεν, για να μην εμπλακεί στον καταστροφικό πόλεμο, που προκάλεσε η ρωσική εισβολή. Και η κουβέντα του Τζέικ Σάλιβαν αφορά το πρόβλημα που θα δημιουργήσει μία χημική επίθεση από την πλευρά της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.

Ο ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, το δεξί, λένε, χέρι του κ. Μπάιντεν, δήλωσε ότι η Αμερική δεν έχει πρόθεση να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα όποιες συνθήκες κι αν συντρέχουν.

Στην χημική επίθεση, λοιπόν, δεν θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο η Δύση. Αυτό το καταλάβαμε… Αλλά τέθηκε το ερώτημα: εάν δεν απαντήσει η Δύση γιατί οι ηγέτες της μιλούν και προσφέρουν ελπίδες στους Ουκρανούς. Τέθηκε και το άλλο ερώτημα: εάν η Δύση αφήσει ατιμώρητη τη Ρωσία στην περίπτωση κατά την οποία αυτή επιτεθεί με χημικά.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας προχώρησε σε στεγνή προειδοποίηση ότι ο Πρόεδρος Πούτιν θα πληρώσει ένα πολύ υψηλό τίμημα. Αλλά μέχρι εκεί. Ουδείς γνωρίζει τη φύση της αμερικανικής απάντησης. Ουδείς γνωρίζει τι σημαίνει η φράση θα πληρώσει η Ρωσία υψηλό τίμημα. Διότι ένα μήνα από την εισβολή, η Αμερική και οι Δυτικοί μας λένε ότι θα πληρώσει ο Πούτιν, αλλά δεν γίνεται απολύτως τίποτα που θα σταματήσει την ειβσολή.


Στέλνουν όπλα οι Δυτικοί. Στέλνουν χρήματα χωρίς κανένα συντονισμό. Που πάνε αυτά τα κονδύλια. Ομιλούμε για πολλά εκατομμύρια… Στο μεταξύ: Οι άμαχοι σκοτώνονται… Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δολοφονεί, βομβαρδίζει και καταστρέφει, οι Δυτικοί μετρούν τα …άστρα!

Νομίζω ότι αυτό που ξεκαθαρίζει ο Λευκός Οίκος είναι ότι δεν αλλάζει απόφαση ο Πρόεδρος Μπάιντεν: Άρα ισχύει η θέση του ότι δεν θα χρησιμοποιήσει πολεμικά αεροπλάνα ούτε θα στείλει στρατιώτες μέσα στην Ουκρανία. Οπότε, οι Ουκρανοί αφέθηκαν μόνοι τους να αντιμετωπίσουν τις θηριωδίες του ρωσικού στρατού. Το …κατανοήσαμε!


Αυτή η ρητορική, σίγουρα δεν βοηθά τους Ουκρανούς. Διότι είναι ήσυχη η Ρωσία όταν πληροφορείται από επίσημα αμερικανικά χείλη ότι δεν θα βρεθεί απέναντι στους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους επί του πεδίου των μαχών.

Την ίδια στιγμή οι κινήσεις στο διπλωματικό πεδίο έχουν παγώσει. Η αμερικανική πλευρά φαίνεται ότι προκρίνει τη διπλωματική προσπάθεια του Ισραήλ.
Όπως δηλώθηκε χθες αυτό είναι ένα από τα βασικά θέματα της ατζέντας του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν που πάει στην Ιερουσαλήμ το Σαββατοκύριακο, όπου θα λάβει μέρος και σε μία σημαντική τετραμερή με το Ισραήλ, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μαρόκο.

Κατά τα άλλα: Οι συμφωνίες για την ενέργεια μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα σε ένα διάστημα ολίγων ετών θα λύσουν το ενεργειακό πρόβλημα, κυρίως των ευρωπαϊκών κρατών.

Ο πρώτος στόχος είναι να μειωθεί η εξάρτηση των χωρών της Ε.Ε. στο φυσικό αέριο και ο δεύτερος -όπως είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν- είναι η μείωση της συνολικής ζήτησης φυσικού αερίου της Ευρώπης.


Στο πλαίσιο αυτό θα αποδειχθούν εξαιρετικά σημαντικές οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις της Ελλάδας και της Κύπρου με το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε και ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει αυτές τις διασυνδέσεις.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν υποσχέθηκε ότι η Αμερική θα εφοδιάσει την Ευρώπη με περισσότερο υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Επίσης θα βοηθήσουν και χώρες όπως το Κατάρ. Και χώρες από την Ασία. Όπως τονίστηκε πρέπει να μειωθεί η εξάρτηση από τη Ρωσία. Και στοχεύουν, όπως καταλαβαίνει ο καθένας, να στραγγαλίσουν τη χώρα οικονομικά.

Τέλος να αναφέρουμε ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο υποστηρίζει ότι η Μόσχα αποφάσισε να εστιάσει τις πολεμικές επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία. Η αλήθεια είναι ότι οι επιχειρήσεις στο Κίεβο βρίσκονται σε τέλμα. Το Πεντάγωνο ισχυρίστηκε σήμερα ότι η Μόσχα μεταφέρει ενισχύσεις από τη Γεωργία και άλλα μέρη της Ρωσίας.

ΠΗΓΗ hellasjournal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου