Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Η μεγάλη εικόνα των εκλογών - Η σημασία του δεύτερου γύρου - Από τον Εθνικό Αγώνα στις Εθνικές εκλογές

Η μεγάλη εικόνα των εκλογών
Του Νίκου Λυγερού

Όσο και να θέλει να μειώσει τις επιπτώσεις του Προσυμφώνου των Πρεσπών η προπαγάνδα της κυβέρνησης, η μεγάλη εικόνα των εκλογών δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο ότι η Μακεδονία βοήθησε την Ελλάδα, κι ότι οι άνθρωποι που συμμετείχαν στα Συλλαλητήρια για την Μακεδονία επέλεξαν συνειδητά να καταψηφίσουν το κυβερνών κόμμα, αφού είδαν τι ήταν ικανό να κάνει ενάντια στον Ελληνισμό για να ακολουθήσει τη γραμμή της ιδεολογίας του. Τώρα που έχουμε τα επίσημα αποτελέσματα κανένα μέσο μαζικής ενημέρωσης που έχει πληρωθεί δεν μπορεί να σώσει την κατάσταση. Όλοι κατάλαβαν ότι ο ελληνικός λαός εκφράστηκε συνειδητά και ελεύθερος χωρίς να πέσει σε καμία από τις παγίδες που του είχαν στήσει τα πολιτικάντικα μέτρα, και αυτό αποδεικνύει και την αξιοπρέπειά του ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες. Έτσι ο αγώνας που άρχισε στα Συλλαλητήρια συνεχίζεται δυναμικά και με διαφορετικό τρόπο μέσω των καλπών. Οι δημοτικές, οι περιφερειακές και οι ευρωπαϊκές εκλογές έδειξαν τον δρόμο των εθνικών εκλογών. Με αυτόν τον γνήσιο τρόπο περνάμε στον δεύτερο γύρο πρώτα και στις βουλευτικές εκλογές για να συνεχιστεί η αρχή της απελευθέρωσης της Ελλάδας και για να μπορέσει να δώσει τον αγώνα της η Μακεδονία.

Η σημασία του δεύτερου γύρου
Του Νίκου Λυγερού

Μπορεί η προκήρυξη των πρόωρων εθνικών εκλογών να έχει στρέψει το ενδιαφέρον του εκλογικού σώματος, αλλά ο δεύτερος γύρος των εκλογών τόσο στο επίπεδο των δημοτικών όσο και των περιφερειακών αναμετρήσεων παραμένει σημαντικός για το μέλλον της πατρίδας μας. Επίσης το γεγονός ότι αυτές οι ψηφοφορίες λειτουργούν αναλογικά, σημαίνει ότι κάθε ψήφος είχε την αξία της, αφού μετατράπηκε σε έδρες. Κατά συνέπεια πρέπει να ενισχυθεί η αρχή της απελευθέρωσης που έγινε στον πρώτο γύρο. Διότι κανένας δεν ξέχασε τι έχει γίνει με το Σκοπιανό και με το Μάτι. Δεν είναι λοιπόν τα τελευταία κόλπα της προπαγάνδας που θα αποτελέσουν παγίδες για τον ελληνικό λαό. Η μεγάλη πλειοψηφία κατάλαβε πως τα Συλλαλητήρια λειτούργησαν καταλυτικά για την εκλογή των συμβούλων, τόσο δημοτικών όσο και περιφερειακών. Το θέμα τώρα αφορά αποκλειστικά την αρχηγεία των Δήμων και των Περιφερειών. Διότι είναι αυτοί που θα δώσουν το στίγμα των εκλογών, αλλά βέβαια και τη δυναμική της μελλοντικής πορείας, και σε αυτό το επίπεδο είναι βέβαια οι ψηφοφόροι που θα παίξουν τον ουσιαστικό ρόλο για τη συνέχεια του αγώνα της απελευθέρωσης.

Από τον Εθνικό Αγώνα στις Εθνικές εκλογές

Του Νίκου Λυγερού

Όσο απίστευτο κι αν είναι οι Έλληνες που συμμετείχαν στον Εθνικό Αγώνα για την προστασία του ονόματος της Μακεδονίας μέσω των Συλλαλητηρίων και της ψηφοφορίας τους κατάφεραν να ασκήσουν τόσο μεγάλη πίεση στο κυβερνών κόμμα που αυτό αναγκάστηκε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Έτσι από μία διαδικασία αντίστασης φτάσαμε σε μία δημοκρατική διαδικασία που οδηγεί σε μία νέα αναμέτρηση. Όσοι είχαν υπολογίσει ότι τίποτα δεν θα μπορούσε ν’ αλλάξει επειδή το κυβερνών κόμμα παρέμεινε αδιάφορο σε αυτές τις λαϊκές εκδηλώσεις, βλέπουν τώρα πόσο λανθασμένες ήταν οι εκτιμήσεις τους. Μπορεί να τους παγίδεψε η τεράστια προπαγάνδα της κυβέρνησης που ήθελε να κρύψει έως το τέλος ότι έχανε συνεχώς έδαφος αλλά τώρα το τοπίο έχει ξεκαθαρίσει. Και ο αγώνας συνεχίζεται στο επίπεδο των Εθνικών εκλογών, διότι ο στόχος δεν έχει αλλάξει, πρέπει να απελευθερωθεί η Ελλάδα από αυτόν τον ζυγό που υπονομεύει τον Ελληνισμό επειδή δεν είναι συμβατός με την καθυστερημένη ιδεολογία που θέλει να ελέγχει τα πάντα, επειδή δεν πιστεύει στην έννοια του ανθρώπου που έχει ελεύθερη βούληση και κριτική σκέψη. Συνεχίζουμε λοιπόν μαζί τον αγώνα της απελευθέρωσης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου