Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι ελληνικοί outsider προορισμοί για το καλοκαίρι - Ποιοι συμπεριλαμβάνονται στη λίστα γνωστού αμερικάνικου site

Οι περισσότεροι όταν ακούμε την λέξη καλοκαιρινές διακοπές φέρνουμε στο νου εικόνες από πάλλευκα νησιά, ονειρικές παραλίες, χρυσαφένιες αμμώδεις ακρογιαλιές, τιρκουάζ κρυστάλλινα νερά, χαλαρά beach bas και ταβερνάκια πάνω στο κύμα.
Το αμερικάνικο Thrillist, ωστόσο, προτείνει στους αναγνώστες του όχι και τόσο «καλοκαιρινούς» προορισμούς για την επόμενη φορά που θα επισκεφτούν τη χώρα μας. Πανέμορφα μέρη στην ηπειρωτική Ελλάδα που ξελογιάζουν τον επισκέπτη με τις ομορφιές και τα θέλγητρά τους αναδεικνύονται σε εναλλακτικές καλοκαιρινές επιλογές.

Δελφοί


Απλωμένοι στους πρόποδες του Παρνασσού και γνωστοί και ως «Ομφαλός της Γης» οι Δελφοί είναι γνωστοί τις πάσοι για το ξακουστό μαντείο τους, το οποίο άκμασε μεταξύ 6ου και 4ου αι. π.Χ. Από τον αρχαιολογικό τους χώρο, πόλος έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής, η θέα στο δελφικό τοπίο –φτάνει μέχρι την Ιτέα και περιλαμβάνει τον ελαιώνα της Άμφισσας και την κοιλάδα του Πλειστού– συγκαταλέγεται στα όσα αιχμαλωτίζουν το βλέμμα.
Κάτι που ισχύει και για την συντάκτρια του άρθρου, η οποία προτείνει στους αναγνώστες να επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών αλλά και τα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου με την εξαιρετική θέα.

Σούνιο


Σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αττικής, στο τέλος της Αθηναϊκής Ριβιέρας, συναντάται το υπέροχο ακρωτήρι του Σουνίου, ιδανική επιλογή για μια κυριακάτικη βόλτα δίπλα στη θάλασσα.
Ένα από τα σημαντικότερα ιερά του αρχαίου κόσμου και της Αττικής, που αποδεικνύει περίτρανα πως οι Αρχαίοι Αθηναίοι γνώριζαν πολύ καλά πού να φτιάχνουν τους ναούς τους, στέκει αγέρωχο στο πέρασμα του χρόνου από το 444 και 440 π.Χ. όποτε και κατασκευάστηκε. Σύμφωνα με το άρθρο, το Σούνιο είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη που μπορεί να δει κανείς στην ζωή του.

Κόρινθος


Κάθε χρόνο ο Ισθμός προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο. Η διώρυγα του είναι ο σημαντικός λόγος που τουρίστες απ’ όλα τα μέρη της γης, έρχονται για να τη δουν από κοντά και να θαυμάσουν αυτό το σπουδαίο τεχνολογικό έργο. Ο Ισθμός, δεν είναι, όμως, μόνο η διώρυγα.
Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει το διάπλου της διώρυγας, ενώ η αδρεναλίνη θα φτάσει στα ύψη, κάνοντας μπάντζι τζάμπινγκ. Ξεχωριστή, όμως, εμπειρία αποτελεί και ο διάπλους του Ισθμού, με κανό καγιάκ ή σανίδα του σερφ.

Μετέωρα


Πόλος έλξης για περίπου δύο εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, τα επιβλητικά Μετέωρα με την εντυπωσιακή εικόνα, την απόκοσμη ατμόσφαιρα και την μοναστική ταυτότητα, συγκαταλέγονται σε εκείνα τα σημεία της χώρας που αξίζει κάποιος να επισκεφτεί, έστω και μία φορά στην ζωή του.
Με την μητέρα φύση σε ρόλο «γλύπτη» να έχει σμιλέψει τους απόκρημνους και επιβλητικούς βράχους στην κορυφή των οποίων ο άνθρωπος δημιούργησε το δεύτερο πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, προσφέρουν μια θέα προς την Καλαμπάκα που βρίσκεται ακριβώς από κάτω που πραγματικά εντυπωσιάζει.

Ναύπλιο


Μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας, χαρακτηρίστηκε από τους Ενετούς κατακτητές ως η «Νάπολη της Ανατολής», με τους περισσότερους να την γνωρίζουν ως την πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους το 1828-1833, επί Ιωάννη Καποδίστρια.
Σήμερα το Ναύπλιο αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς, σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, με πλούσια ιστορία και σπουδαία μνημεία και αξιοθέατα. Σχετικά κοντά στην πόλη θα βρει κανείς ενδιαφέρουσες επιλογές σε παραλίες για δροσιστικά μακροβούτια.

Πάτρα


Σίγουρα ένας από τους outsider προορισμούς, και όχι μόνο για το καλοκαίρι, η Πάτρα σύμφωνα με την συντάκτρια του άρθρου αποτελεί μια επιλογή που καλύπτει μια μεγάλη γκάμα τουριστών. Στα όσα αξίζει να δει κανείς στην αχαϊκή πρωτεύουσα ο ναός του Αγίου Ανδρέα, η γέφυρα Ρίου- Αντιρίου, το Ρωμαϊκό Ωδείο (κατά την διάρκεια του καλοκαιριού φιλοξενεί το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας), καθώς και να πραγματοποιήσει μια βόλτα στον πολυσύχναστο πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου.

Αράχωβα


Ο κορυφαίος χειμερινός προορισμός της χώρας φιγουράρει στις προτάσεις του Thrillist και για καλοκαιρινές διακοπές. Ο λόγος; Τα πλήθη είναι πολύ λιγότερα και ο επισκέπτης της κοσμοπολίτικης Αράχωβας έχει την ευκαιρία να απολαύσει τις ομορφιές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τις επιχειρήσεις σχεδόν prive.

ΠΗΓΗ newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου